Sport

18 ronilaca na Diversnightu u Kostreni

U Kostreni je održan drugi Diversnight u Hrvatskoj kao dio globalnog Diversnight eventa koji se svake godine diljem svijeta održava prve subote u studenome.

Diversnight u Kostreni održan je u organizaciji RŠ ScubaGene, a radi se o Diversnight eventu na kojem je drugi put s ronilačkom lokacijom sudjelovala i Hrvatska i to upravo iz Kostrene!

Specifičnost je ovog noćnog zarona što počinje u vrijeme prema kalendarskoj godini pa je Diversnight 2022. započeo u 20 sati i 22 minute po lokalnom vremenu, a nakon zarona servirana je i tradicionalna Diversnight torta prema ideji začetnice Diversnighta, Norvežanke Tone Svee DahlDiversnight je prvi put održan 2005. godine na nekoliko ronilačkih lokacija u Norveškoj kao ideja zbližavanja ronilaca koji nemaju “buddija” ili koji žive u područjima gdje nema ronilačkih centara. Ubrzo su se ideji pridružile susjedne Danska i Švedska, a s vremenom je Diversnight postao globalna atrakcija koja se održava svake prve subote u studenome.

Nakon cjelodnevne bure vrijeme je ipak omogućilo, pa je tako 18 ronilaca zaronilo uz podršku kolega s kopna, a nakon zarona druženje se nastavilo uz roštilj i neizostavnu „Diversnight“ tortu.