Impressum

Ina Randić Đorđević

Profesorica hrvatskoga jezika i književnosti u Osnovnoj školi “Kostrena” od 2007. godine, aktivna u lokalnoj zajednici i priznata u stručnim krugovima. Dobitnica godišnje nagrade Općine Kostrena u 2017., nagrade za najbolje odgojno-obrazovne djelatnike Primorsko-goranske županije 2017., Ministarstva znanosti i obrazovanja 2019. i 2020. godine.  Od 2019. glavna urednica časopisa, a zatim i portala “Naša Kostrena”.


Borka Reljac

Rođena ne tako davno, ali ipak dovoljno u prošlosti da rodi tri sina o čijim biserima i dogodovštinama možete čitati u rubrici Roditeljski kutak. Inače radi kao ravnateljica Centra kulture Kostrena i vodi brigu o kulturnim događanjima na području naše općine.

 


Bruno Beljo

Rođen 25. listopada 1993. godine u Rijeci. Prvostupnik informatike od 2018. godine, trenutno student diplomskog studija „Informacijski i komunikacijski sustavi“ na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Završio Salezijansku klasičnu gimnaziju u Rijeci 2012. godine. Hobiji uključuju badminton, boćanje, gitaru, pub-kvizove. U slobodno vrijeme najbolje se opušta gledanjem filmova i teniskih mečeva.


Klara Dolić

Rođena u Travniku, Opću gimnaziju završila u Gospiću te diplomirala upravno pravo na Veleučilištu u Rijeci. Od malena voli crtati, a od 9. je godine, kada je u ruke dobila prvi fotoaparat, zaljubljenica u fotografiju. Nekoć je bila aktivna blogerica, a posljednjih nekoliko godina bavi se keramikom i aktivna je članica Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali Kostrena. Voli putovati i sanja o Caminu de Santiago.


Željka Egredžija

Profesionalni život odvijao se između turizma i rada u prosvjeti, imala je sreću da je uvijek radila što je voljela i uživala u onome što je radila.
Sada je predsjednica Udruge “Projekt +/-60”, članica Upravnog odbora Katedre Čakavskog sabora Kostrene, članica Upravnog odbora Narodne Čitaonice u Kostreni Svete Lucije, članica book kluba “Bezvremenske boginje”  pri Narodnoj knjižnici Kostrena i članica ženskog vokalnog sastava “Luštrin” koji djeluje unutar Katedre. Briga za očuvanje baštine Kostrene zauzima posebno mjesto u njezinu životu, a more i kostrenski kamik i grota duboko su utkane njezin život; energiju crpi iz ljeta i sunca, a rad u vrtu i dodir sa zemljom za Željku su pražnjenje i opuštanje.

Vedrana Lisica Pavlović

Novinarka, urednica i voditeljica; radila na radijskim postajama Trsat, Soundset i Laganini FM. Terapeut u superviziji i grupni analitičar to be, autorica podcasta NA KAUČU i entuzijast u razumijevanju međuljudskih odnosa.

 


Alen Marot, dipl. psih.

Diplomirani psiholog i profesor psihologije. Znanja iz područja psihologije neumorno istražuje i primjenjuje pomažući poduzećima i pojedincima da budu uspješniji i zadovoljniji. Privatni je poduzetnik, konzultant i  terapeut, ljubitelj zdrave hrane i zdravog života, ponosni suprug i otac. Prišlić u Kostreni, ali već kao doma!


kap. d. pl. Zlatan Marunić, dipl. ing.

Rođen 1965. godine u Rijeci, nakon završene Pomorske škole, Pomorskog fakulteta u Rijeci i plovidbe na trgovačkim brodovima od 1995. godine radi u tijelima državne uprave i lokalne, regionalne samouprave na poslovima vezanim uz pomorstvo i davanje koncesija na pomorskom dobru. U slobodno vrijeme piše poeziju, a u časopisu Naša Kostrena preko 20 godina objavljuje članke u svezi kostrenskih pomoraca.


Mia Mohorić

Diplomirala je Logistiku i menadžment u pomorstvu i prometu, a potom Novinarstvo i PR, što ju je sveukupno dovelo do toga da se bavi produkcijom kulturnih događanja. Kako? Nije ni sama sigurna, ali sretna je i ispunjena poslom kojim se bavi proteklih 7 – 8 godina. Radila je na dosad najvećem projektu u kulturi u Hrvatskoj – Rijeka Europska prijestolnica kulture, kao producentica, a potom koordinatorica produkcije i logistike.  Producentica je i organizatorica manifestacije Rijeka Tattoo Expo te suradnica na raznolikim događanjima. Novinarstvom se aktivno bavila nekoliko godina radeći u brojnim riječkim medijima, a ujedno je i zaljubljenik u fotografiju i putovanja te nerijetko bira egzotične destinacije za svoja odredišta.


 

Marina Šestan

Roditeljski kutak našeg portala obogaćuje svojim iskustvom jer kao žena i majka dviju djevojčica kaže da joj je obitelj nepresušan izvor tema.

Pokrenula je vlastiti blog o majčinstvu na engleskom jeziku na portalu amumtomum.com, a za Našu Kostrenu piše o svakodnevnim roditeljskim nedoumicama, savladavanju izazova i razvijanju samopouzdane, zdrave i sretne djece.


Borna Tićak, mag. pharm.

Rođen 21. veljače 1997. godine u Rijeci. Nakon završene osnovne škole i stjecanja titule učenika generacije Prve riječke hrvatske gimnazije za šk. god. 2014./15., upisuje Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Osim rješavanja redovnih fakultetskih obaveza, tijekom dviju godina obnaša funkciju urednika znanstvenopopularnog časopisa Recipe. U svojem mandatu tiska najveći broj u najbrojnijoj tiraži te pokreće portal istoimenog medija, za što sa skupinom najbližih suradnika osvaja Rektorovu nagradu u ak. god. 2018./19. Na temelju glasova studenata ulazi u Studentski zbor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, a ubrzo postaje i njegovim predsjednikom. Položio je stručni ispit i stekao zvanje magistra farmacije.


Za portal Naša Kostrena pišu:

dr. sc. Vjekoslav Bakašun, Tatiana Filipović, Lorena Galjanić, Adriana Glavan, Marina Grbčić Hrastina, Branka Kržik Longin, Suzana Peša Vučković, Aleksandra Marović, Marina Pavlić, Bruna Rubinić, prof., Vedran Sochor, vlč. Ivan Stošić, Jasna Suzanić Karninčić, dr. med., Dragana Vučinić, prof. i brojni drugi suradnici.