Impresum

Klara Dolić

Rođena u Travniku, Opću gimnaziju završila u Gospiću te diplomirala upravno pravo na Veleučilištu u Rijeci. Od malena voli crtati, a od 9. je godine, kada je u ruke dobila prvi fotoaparat, zaljubljenica u fotografiju. Nekoć je bila aktivna blogerica, a posljednjih nekoliko godina bavi se keramikom i aktivna je članica Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali Kostrena. Voli putovati i sanja o Caminu de Santiago.


Željka Egredžija

Profesionalni život odvijao se između turizma i rada u prosvjeti, imala je sreću da je uvijek radila što je voljela i uživala u onome što je radila.
Sada je predsjednica Udruge “Projekt +/-60”, članica Upravnog odbora Katedre Čakavskog sabora Kostrene, članica Upravnog odbora Narodne Čitaonice u Kostreni Svete Lucije, članica book kluba “Bezvremenske boginje”  pri Narodnoj knjižnici Kostrena i članica ženskog vokalnog sastava “Luštrin” koji djeluje unutar Katedre. Briga za očuvanje baštine Kostrene zauzima posebno mjesto u njezinu životu, a more i kostrenski kamik i grota duboko su utkane njezin život; energiju crpi iz ljeta i sunca, a rad u vrtu i dodir sa zemljom za Željku su pražnjenje i opuštanje.

Lara Topalović

Rođena u Rijeci 2003. godine. Nakon završenog prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci, upisuje Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, smjer računarstvo. U pauzi od fakultetskih obaveza, programiranja i ostalih “pametnih” stvari uživa pisati, putovati, slušati rock glazbu uživo na koncertima te fotografirati i uređivati fotografije.


Alen Marot, dipl. psih.

Diplomirani psiholog i profesor psihologije. Znanja iz područja psihologije neumorno istražuje i primjenjuje pomažući poduzećima i pojedincima da budu uspješniji i zadovoljniji. Privatni je poduzetnik, konzultant i  terapeut, ljubitelj zdrave hrane i zdravog života, ponosni suprug i otac. Prišlić u Kostreni, ali već kao doma!


Nina Medanić

Prvostupnica engleskog jezika i književnosti i filozofije, a uskoro i magistrica translatologije. Pisanje joj je oduvijek velika strast pa joj je tako posao na portalu Naša Kostrena užitak i zadovoljstvo. Osim toga, pisala je i za strane blogove i turističke platforme. San joj je jednog dana napisati knjigu.


Mia Mohorić

Diplomirala je Logistiku i menadžment u pomorstvu i prometu, a potom Novinarstvo i PR, što ju je sveukupno dovelo do toga da se bavi produkcijom kulturnih događanja. Kako? Nije ni sama sigurna, ali sretna je i ispunjena poslom kojim se bavi proteklih 7 – 8 godina. Radila je na dosad najvećem projektu u kulturi u Hrvatskoj – Rijeka Europska prijestolnica kulture, kao producentica, a potom koordinatorica produkcije i logistike.  Producentica je i organizatorica manifestacije Rijeka Tattoo Expo te suradnica na raznolikim događanjima. Novinarstvom se aktivno bavila nekoliko godina radeći u brojnim riječkim medijima, a ujedno je i zaljubljenik u fotografiju i putovanja te nerijetko bira egzotične destinacije za svoja odredišta.


Dajana Rakić

Rođena u Rijeci 1989., u Kostreni živi od malih nogu. Diplomirala engleski jezik i filozofiju 2014. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a u međuvremenu je otvorila obrt za poduke i podučava u solo fazonu. Ujedno predaje poslovni engleski i poslovnu komunikaciju na Visokoj poslovnoj školi PAR. Sretna je što radi ono što voli. Tome u prilog govori i njezino višegodišnje iskustvo u volontiranju za Maticu umirovljenika Rijeka. Voli čitati, pisati, putovati i ljeti upijati sunce kao gušter.


Ina Randić Đorđević

Profesorica hrvatskoga jezika i književno

sti u Osnovnoj školi “Kostrena” od 2007. godine, aktivna u lokalnoj zajednici i priznata u stručnim krugovima. Dobitnica godišnje nagrade Općine Kostrena u 2017., nagrade za najbolje odgojno-obrazovne djelatnike Primorsko-goranske županije 2017., Ministarstva znanosti i obrazovanja 2019., 2020., 2021. i 2022. godine.  Od 2019. glavna urednica časopisa, a zatim i portala “Naša Kostrena” do 2023.


Boris Rošić

Rođen u Kostreni prije okvirno pedeset i jedno proljeće. Otac dvojici, suprug uvijek samo jednoj. Od malih nogu zaljubljenik u muziku i fotografiju. Službeno informatičar, neslužbeno skitnica s fotoaparatom te, odnedavno, autor knjige “Area 051” o detaljima grada Rijeke skrivenim na javnim mjestima.


Marina Šestan

Roditeljski kutak našeg portala obogaćuje svojim iskustvom jer kao žena i majka dviju djevojčica kaže da joj je obitelj nepresušan izvor tema.

Pokrenula je vlastiti blog o majčinstvu na engleskom jeziku na portalu amumtomum.com, a za Našu Kostrenu piše o svakodnevnim roditeljskim nedoumicama, savladavanju izazova i razvijanju samopouzdane, zdrave i sretne djece.


Borna Tićak, mag. pharm.

Rođen 21. veljače 1997. godine u Rijeci. Nakon završene osnovne škole i stjecanja titule učenika generacije Prve riječke hrvatske gimnazije za šk. god. 2014./15., upisuje Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Osim rješavanja redovnih fakultetskih obaveza, tijekom dviju godina obnaša funkciju urednika znanstvenopopularnog časopisa Recipe. U svojem mandatu tiska najveći broj u najbrojnijoj tiraži te pokreće portal istoimenog medija, za što sa skupinom najbližih suradnika osvaja Rektorovu nagradu u ak. god. 2018./19. Na temelju glasova studenata ulazi u Studentski zbor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, a ubrzo postaje i njegovim predsjednikom. Položio je stručni ispit i stekao zvanje magistra farmacije.


Za portal Naša Kostrena pišu i fotografiraju:

dr. sc. Vjekoslav Bakašun, Tatiana Filipović, Lorena Galjanić, Adriana Glavan, Branka Kržik Longin, Suzana Peša Vučković, Aleksandra Marović, kap. Zlatan Marunić, dipl. ing., Bruna Rubinić, prof., Vedran Sochor, Lucija Stipanović, Borka Reljac, Jasna Suzanić Karninčić, dr. med., Dragana Vučinić, prof. i brojni drugi suradnici.