Impressum

Ina Randić Đorđević

Profesorica hrvatskoga jezika i književnosti u Osnovnoj školi “Kostrena” od 2007. godine, aktivna u lokalnoj zajednici i priznata u stručnim krugovima. Dobitnica godišnje nagrade Općine Kostrena u 2017., nagrade za najbolje odgojno-obrazovne djelatnike Primorsko-goranske županije 2017., Ministarstva znanosti i obrazovanja 2019. i 2020. godine.  Od 2019. glavna urednica časopisa, a zatim i portala “Naša Kostrena”.


Borka Reljac

Rođena ne tako davno, ali ipak dovoljno u prošlosti da rodi tri sina o čijim biserima i dogodovštinama možete čitati u rubrici Roditeljski kutak. Inače radi kao ravnateljica Centra kulture Kostrena i vodi brigu o kulturnim događanjima na području naše općine.

 


Bruno Beljo

Rođen 25. listopada 1993. godine u Rijeci. Prvostupnik informatike od 2018. godine, trenutno student diplomskog studija „Informacijski i komunikacijski sustavi“ na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Završio Salezijansku klasičnu gimnaziju u Rijeci 2012. godine. Hobiji uključuju badminton, boćanje, gitaru, pub-kvizove. U slobodno vrijeme najbolje se opušta gledanjem filmova i teniskih mečeva.


Klara Dolić

Rođena u Travniku, Opću gimnaziju završila u Gospiću te diplomirala upravno pravo na Veleučilištu u Rijeci. Od malena voli crtati, a od 9. je godine, kada je u ruke dobila prvi fotoaparat, zaljubljenica u fotografiju. Nekoć je bila aktivna blogerica, a posljednjih nekoliko godina bavi se keramikom i aktivna je članica Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali Kostrena. Voli putovati i sanja o Caminu de Santiago.


Željka Egredžija

Profesionalni život odvijao se između turizma i rada u prosvjeti, imala je sreću da je uvijek radila što je voljela i uživala u onome što je radila.
Sada je predsjednica Udruge “Projekt +/-60”, članica Upravnog odbora Katedre Čakavskog sabora Kostrene, članica Upravnog odbora Narodne Čitaonice u Kostreni Svete Lucije, članica book kluba “Bezvremenske boginje”  pri Narodnoj knjižnici Kostrena i članica ženskog vokalnog sastava “Luštrin” koji djeluje unutar Katedre. Briga za očuvanje baštine Kostrene zauzima posebno mjesto u njezinu životu, a more i kostrenski kamik i grota duboko su utkane njezin život; energiju crpi iz ljeta i sunca, a rad u vrtu i dodir sa zemljom za Željku su pražnjenje i opuštanje.

Vedrana Lisica Pavlović

Novinarka, urednica i voditeljica; radila na radijskim postajama Trsat, Soundset i Laganini FM. Terapeut u superviziji i grupni analitičar to be, autorica podcasta NA KAUČU i entuzijast u razumijevanju međuljudskih odnosa.

 


Alen Marot, dipl. psih.

Diplomirani psiholog i profesor psihologije. Znanja iz područja psihologije neumorno istražuje i primjenjuje pomažući poduzećima i pojedincima da budu uspješniji i zadovoljniji. Privatni je poduzetnik, konzultant i  terapeut, ljubitelj zdrave hrane i zdravog života, ponosni suprug i otac. Prišlić u Kostreni, ali već kao doma!


kap. d. pl. Zlatan Marunić, dipl. ing.

Rođen 1965. godine u Rijeci, nakon završene Pomorske škole, Pomorskog fakulteta u Rijeci i plovidbe na trgovačkim brodovima od 1995. godine radi u tijelima državne uprave i lokalne, regionalne samouprave na poslovima vezanim uz pomorstvo i davanje koncesija na pomorskom dobru. U slobodno vrijeme piše poeziju, a u časopisu Naša Kostrena preko 20 godina objavljuje članke u svezi kostrenskih pomoraca.

 


Borna Tićak

Rođen 21. veljače 1997. godine u Rijeci. Nakon završene osnovne škole i stjecanja titule učenika generacije Prve riječke hrvatske gimnazije za šk. god. 2014./15., upisuje Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Osim rješavanja redovnih fakultetskih obaveza, tijekom dviju godina obnaša funkciju urednika znanstvenopopularnog časopisa Recipe. U svojem mandatu tiska najveći broj u najbrojnijoj tiraži te pokreće portal istoimenog medija, za što sa skupinom najbližih suradnika osvaja Rektorovu nagradu u ak. god. 2018./19. Na temelju glasova studenata ulazi u Studentski zbor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, a ubrzo postaje i njegovim predsjednikom. Trenutačno je student pete godine, koji je položio sve ispite te odrađuje praksu u ljekarni. Kao student radi u odjelu digitalnog marketinga.


Za portal Naša Kostrena pišu:

dr. sc. Vjekoslav Bakašun, Lorena Galjanić, Adriana Glavan, Branka Kržik Longin, Suzana Peša Vučković, Vedran Sochor, vlč. Ivan Stošić, Jasna Suzanić Karninčić, dr. med., Marina Šestan i brojni drugi suradnici.