KostrenaKultura

20 godina Međunarodne likovne kolonije u Kostreni

Likovna udruga Veli pinel organizira 20. Međunarodnu umjetničku koloniju “Kostrena 2023.” koja svake godine okupi sedamdesetak umjetnika, amatera i profesionalaca iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i Francuske. U okviru kolonije održava se i “EX TEMPORE”.

Program započinje u subotu, 10. lipnja aktivnostima za djecu. Predviđena je vođena likovna radionica koja započinje u 10 sati nakon čega će uslijediti druženje uz igru i pjesmu.

Idućeg dana održat će se jubilarna Umjetnička kolonija i to na otvorenom prostoru Trga Sv. Barbare u Kostreni.

Program kolonije

08:00 – 10:00 Prijava i pečatiranje podloga (ex-tempore)
10:00 – 11:00 Prijava sudionika s gotovim radovima (kolonija)
17:00  Autori prijavljeni za nagradu EX-TEMPORE moraju izložiti radove s listićem kojeg će dobiti prilikom prijave, na kojem su navedeni njihovi potpuni podaci.
18:00  Svečana dodjela nagrada uz prigodan program

Svaki sudionik može prijaviti maksimalno dva gotova djela koja konkuriraju za nagrade «KOSTRENA 2023.», ali može izložiti neograničen broj djela. Slikari koji konkuriraju za nagradu EX-TEMPORE mogu ovjeriti najviše dvije podloge, radove obilježiti i izraditi na licu mjesta, te ih izložiti 11. lipnja 2023. do 17:00 sati na Trgu Sv. Barbare. Tema je slobodna, kao i izbor slikarske tehnike i format slike.

Dodijelit će se nagrade Umjetničke kolonije “Kostrena 2023.” za gotov rad u iznosu 300 eur za profesionalce i 200 eur za amatere, te nagrade u istim kategorijama i iste vrijednosti za Ex-tempore. Nagrade osigurava Općina Kostrena u čijem vlasništvu ostaju nagrađeni radovi.

Pozvani su i dobrodošli svi umjetnici slikari, profesionalci i amateri, kao i svi mještani koji umjetničke radove mogu doći razgledati u nedjelju od 17 do 18 sati.