KostrenaMore

28. EKO Kostrena

Ususret otvaranju turističke sezone i sezone kupanja u Kostreni u nedjelju, 5. lipnja 2022. godine održat će se 28. EKO Kostrena, eko akcija čišćenja podmorja i obalnog pojasa u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena.

Riječ je o akciji čišćenja podmorja koja je vrijedna i nužna za održavanje čistoće i kvalitete kostrenskih plaža i podmorja što svakako pridonosi činjenici da je uvala Svežanj i ove godine dobila međunarodno priznanje kvalitete i cijenjenu turističku markicu koja je turistima glavni orijentir kod odabira destinacije – tzv. Plavu zastavu.

Dugogodišnja akcija EKO Kostrena i ove godine ima u najavi više od 400 sudionika, od čega će čak osamdesetak ronilaca čistiti kostrensko podmorje dok će ostali volonteri čistiti obalni pojas.

Učestalost ove akcije doprinijela je smanjenju količine otpada u podmorju, ali i čišćem okolišu kostrenskih plaža.

Program započinje u 9 sati ispred klupskih prostorija KPA Kostrena, a završetak se predviđa oko 12 sati kada će se održati i podjela zahvalnica i medalja.

Program akcije:

  • 09:00               Dolazak i prijava učesnika
  • 09:30               Dogovor voditelja i raspored po zonama djelatnosti
  • 10:00               Polazak na akciju i čišćenje
  • 12:00               Povratak i izvješće, ručak
  • 12:30               Podjela zahvalnica

EKO Kostrenu sufinancira Općina Kostrena i Primorsko-goranska županija. Kontakt za informacije vezane uz ekološku akciju: Joso Bilić, 091 151 6492.