KulturaOpćina - prijatelj djece

Predstava za djecu “Zbrko i Oli” 17. kolovoza na Trgu Sv. Barbare

Stara poslovica kaže: Dok mačke nema, miševi kolo vode. Tako će i naša dva junaka, Zbrko i Oli krenuti u “akciju” 17. kolovoza na Trgu Sv. Barbare u Kostreni.

Predstava za djecu “Zbrko i Oli” održat će se s početkom u 21 sat na Trgu Sv. Barbare u Kostreni, a ulaz je besplatan. Predstava traje oko 35 minuta, a namijenjena je djeci od 3 do 12 godina.

Zbrko i Oli ponašaju se vrlo bahato i nekulturno, poremetili su i vrijeme pa je sunce zaspalo. Sova im je odlučila stati na put i naučiti ih lijepom ponašanju jer priroda je sama po sebi savršena i ljudi bi trebali učiti od nje, a ne ju uništavati.

Kroz “sovinu knjigu” bontona, spoznaju kako se treba ponašati, prenose znanje jedan drugome u raznim komičnim situacijama, a sve s ciljem biti dobar i kulturan.

Predstava je poučna i zabavna te kroz mnoštvo dobrih i loših primjera, na djeci prihvatljiv način kroz pjesmu i igru,  slikovito prikazuje kako se trebaju ponašati u školi, kući, na ulici, u prirodi i drugim situacijama razvijajući kod djece smisao za toleranciju, prepoznavanje osjećaja, povjerenja, poštivanja i razumijevanja.

Autor teksta: Zlata Vukelić
Redatelji: Bojan Lakoš i Nebojša Zelič
Autor glazbe: Srđan Badurina
Scenografija i kostimografija: Ana Ogrizović
Igraju: Jasna Jeličić, Marina Deželjin i Luka Šegota

Organizator događanja je Centar kulture Kostrena uz podršku Općine Kostrena.