KaféKostrenaKulturaVideo

Skladbom i spotom Ženski vokalni sastav Luštrin odao počast moru

Prekrasna je naša Kostrena, a prekrasni su i glasovi članica Ženske vokalne skupine Luštrin dok pjevaju o moru, koje kroz cijelu vječnost prijateljuje s Kostrenom i s čijim obalama i stanovnicima gaji neraskidivu vezu koja traje i trajat će sve dok nas ima.

Upravo skladba „More“ nametnula se kao logičan izbor za repertoar Ženske vokalne skupine Luštrin koja djeluje kao dio Katedre Čakavskog sabora Kostrena od 2016. godine i koja je od samih početaka svoje djelovanje vezala uz naš kraj.

Videospot snimljen za ovu pjesmu čini prekrasnu promociju kostrenske obale snimane u toplim jesenskim danima kad se u jednom danu izmjenjuje i bonaca i bura i kada more pokazuje svu svoju ljubav i dobrotu, ali i gnjev ako ga se olako shvaća.

Solistica je Željka Egredžija, a članice sastava su Vesna Lukanović, Tamara Turić, Magdalena Brozinčević, Denis Pilepić, Ana Radolović, Mirjana Perić, Željka Egredžija, Nataša Klarić, Vesna Večerina, Danica Ećimović, Lili Bračun i Tanja Paškvan. Autor glazbe i teksta je Slobodan M. Kovačević dok  vokalni aranžman potpisuje Andrej Babić. Pjesma je snimljena u studiju “Adria records” Roberta Grubišića u rujnu 2020. godine, a videospot sniman je u Kostreni u listopadu ove godine  u režiji Roberta Kalčića uz asistenciju Miljenka Šegulje.