Kostrena

Sretna vam 2024. godina!

Uredništvo portala Naša Kostrena želi vam sretnu, veselu i zdravu novu 2024. godinu!

Općina Kostrena je u 2023. godini obilježila 30 godina svoje samostalnosti, a upravo u toj slavljeničkoj godini realizirani su ili započeti neki od najznačajnijih kapitalnih projekata među kojima je i dugo najavljivani Interpretacijski centar Kuća kostrenskih pomoraca, kao posveta moru i našem načinu života, pa je stoga odabran i za naslovnicu tiskanog izdanja Naše Kostrene. Utkano je more u svaku poru Kostrene i nas Kostrenjana, stoga za Kuću možemo reći da je i etnografski muzej Kostrene kroz koji će nas posjetitelji moći bolje upoznati.

Godina jubileja ostat će zapamćena i po drugim velikim i važnim projektima – svečanom otvorenju DVD-a u Pavekima, početku radova na novom dječjem vrtiću i Centru za starije osobe koji je dobio ozbiljna bespovratna sredstva i napokon postao izgledna budućnost. Spominje se i uređenje Žurkova, čime bismo dodatno osnažili vezu Kostrene s morem, u mjestu u kojem ono ispisuje priče, a vjetrovi skrivaju avanture.

Neke od tih priča smo, sa željom da ih sačuvamo od zaborava, zabilježili u tiskanom broju lista. Vjerujemo da je godišnje izdanje Naše Kostrene već pronašlo put do vaših vrata, a u slučaju da više volite on-line izdanje, ono je dostupno ovdje.

I za kraj, u ime svih suradnika općinskog lista i portala, želim vam dobro more i sretnu plovidbu kroz novu 2024. godinu!