KaféKulturaOpćina - prijatelj djeceRoditeljski kutak

4. KuK – animirani film “Luka”

Filmofili su došli na svoje: danas, sutra i u petak ispred Sportske dvorane Kostrena očekuje nas veliko platno i 4. izdanje Kina u Kostreni.

11. 8. 2021. KuK donosi animirani film Luka s početkom u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Pravi ljetni filmski hit za klince, ali i sve nas koji volimo dobre animirane filmove s jasnom porukom o  važnosti prijateljstva. Glavni je lik Luka, mladi morski stvor koji u podmorju provodi dane čuvajući stado meketavih riba svoje obitelji. Kad jednoga dana pronađe nekoliko predmeta koji su na morsko dno iz čamaca ispali kopnenim čudovištima (ljudima) i kad od bake čuje da oni, morska bića, mogu izlaziti na površinu, počinje sanjariti o drugom svijetu. Uskoro s prijateljem odlazi na kopno i to u živopisan talijanski gradić koji odiše mediteranskim duhom: uske kamene uličice, ribarske barke, prugaste majice, šareni ljetni sladoledi i nezaobilazna Vespa.

Pixar studio svima nam je dobro poznat po animiranim filmovima koji maštovitim i originalnim filmovima poput U potrazi za NemomJuhu-huWALL-EUpPriča o igračkamaAuti i dr.

Luka je dugmetražni prvijenac “pixarovca” Enrica Casarose nakon što je ovaj animator surađivao na crtićima Juhu-hu i Coco, a i režirao kratki film La Luna, u kinima svojedobno uparen s Meridom hrabrom i nominiran za Oscara.

Ovogodišnji KuK donosi tri izvrsna naslova:

  • 11. 8. srijeda, Luka, animirani film
  • 12. 8. četvrtak, Još jedna runda/Druk, igrani film
  • 13. 8. petak, Čuvaj me s leđa 2, igrani film.

Sve su projekcije besplatne i započinju u 21 sat, a organizatori su Centar kulture Kostrena i Općina Kostrena u sklopu Motovunskog filmskog festivala i pilot-programa Europske komisije »Kina kao inovativni centri lokalne zajednice« te Hrvatski audiovizualni centar.