KaféKostrena

4. KuK – danas na “Još jednu rundu”

Kino u Kostreni večeras projicira igrani film Još jedna runda u kojem igra najpoznatiji danski glumac Mads Mikkelsen.

U 21 sat ispred Sportske dvorane Kostrena prikazat će se film Još jedna runda (u originalu Druk), dobitnik nagrade Oscar za najbolji međunarodni igrani film. Ulaz je besplatan.

Dansko-švedsko-norveški film djelo je nagrađivanog redatelja Thomasa Vinterberga u kojem Mads Mikkelsen glumi srednjoškolskog nastavnika povijesti Martina, koji s trojicom kolega iskušava teoriju o pozitivnom učinku alkohola na organizam.

Film je osvojio brojne nagrade, a od samog je početka bio i favorit na dodjeli Oscara. Film ne osuđuje konzumaciju alkohola, ali pokazuje kako poletnost i energiju pod utjecajem alkohola postupno zamjenjuje sve veći negativan utjecaj na profesionalni i osobni život.

Sutra nam KuK donosi igrani film Čuvaj me s leđa 2 – akcijsku komediju u kojoj glume Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Antonio Banderas i Morgan Freeman.

Sve su projekcije besplatne i započinju u 21 sat, a organizatori su Centar kulture Kostrena i Općina Kostrena u sklopu Motovunskog filmskog festivala i pilot-programa Europske komisije »Kina kao inovativni centri lokalne zajednice« te Hrvatskog audiovizualnog centra.