Da se ne pozabiKostrenaKultura

40 godina od osnutka Udruge Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji

Otkako je osnovana daleke 1876. godine u Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji održano je na stotine kulturnih priredbi, izložba slika, promocija knjiga, skupština i drugih kulturnih i društvenih događaja,  a najveći je zamah djelovanje u zgradi Čitaonice doživjelo osnivanjem Udruge 1980. godine.

Zgrada Narodne čitaonice

Predsjednica Udruge Dragana Vučinić

 

 

 

 

 

 

 

2016. godine Udruga Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji primila je Godišnju nagradu Općine Kostrena za izniman doprinos u kulturnom životu Kostrene i njegovanje baštine, a 2020. slavi 40 godina postojanja udruge.

Čitaonica je bila i ostala srce Kostrene

 

Nagrada je kruna za dugogodišnji rad predsjednika i članova udruge, čijim je nastojanjima Čitaonica postala srce Kostrene: – Kroz cijelu svoju povijest pa i danas središte je gotovo svih društvenih i kulturnih događanja u Kostreni, mjesto susreta i druženja. Udruga se ponosi organizacijom brojnih događanja: maškaranih zabava, koncerata, izložbi, promocija knjiga, kazališnih predstava, a u proteklih 19 godina posebno je postala prepoznatljiva kroz organizaciju manifestacija “Jesen u Kostreni” i “Proljeće u Kostreni”. Ponosni smo i na legat udruge, Sabataj Finci – Buki, kroz koji svake godine nagrađujemo najbolje učenike 4. razreda OŠ Kostrena. – navodi predsjednica Dragana Vučinić.