KostrenaSport

43. Memorijalni nogometni turnir “Egon Polić”

Pioniri Marsonije pobjednici su 43. Memorijala Egona Polića, turnira koji tradicionalno na stadionu u Žuknici organizira NK Pomorac 1921. Marsonia je u finalu pobijedila Grobničan rezultatom 3:0 i tako je prvi put u povijesti turnir osvojila momčad iz Slavonskog Broda.

Ukupni poredak

  1. NK MARSONIA
  2. NK GROBNIČAN
  3. HNK RIJEKA
  4. NK POMORAC 1921
  5. NK KRK
  6. NK LOKOMOTIVA (Rijeka)

NAJBOLJI VRATAR: REĐEP ADEMAJ (GROBNIČAN)
NAJBOLJI STRIJELAC: LUKA MARTIĆ (MARSONIA)
NAJBOLJI IGRAČ: DAVID KATIĆ (MARSONIA)

Rezultati

Petak, 28. kolovoza 2020.
NK KRK – NK MARSONIA 0:5
NK GROBNIČAN – HNK RIJEKA 3:1

Subota, 29. kolovoza 2020.
HNK RIJEKA – NK LOKOMOTIVA 6:0
NK POMORAC 1921 – NK KRK 2:0
NK LOKOMOTIVA – NK GROBNIČAN 0:4
NK MARSONIA – NK POMORAC 1921 4:0

Nedjelja, 30. kolovoza 2020.
ZA 5. MJESTO: NK LOKOMOTIVA – NK KRK 2:3
ZA 3. MJESTO: NK POMORAC 1921 – HNK RIJEKA 0:2
FINALE: NK MARSONIA – NK GROBNIČAN 3:0

Tradicija i u koronauvjetima

Ove godine turnir se održao u posebnim uvjetima: u krugu roditelja, trenera i organizacijskoga odbora, ali tradicija nije iznevjerena. Memorijal Egon Polić najstariji je turnir za (naj)mlađe uzraste u Hrvatskoj, jedini koji se održavao čak i tijekom Domovinskog rata:

– Iznimno mi je drago da smo uspjeli i ove godine u okvirima dopuštenoga nastaviti dugu sportsku tradiciju i probuditi sjećanje na Egona Polića. Organizacijski model i karakter turnira maksimalno smo prilagodili preporukama i mjerama epidemiološke struke. Želio bih se zahvaliti svim klubovima, svim trenerima, a najviše svim igračima što su svojim sudjelovanjem, ponašanjem i igrama uveličali naš 43. turnir. Vidimo se i dogodine, kazao je Karlo Đivoje, voditelj škole Pomorca 1921 i trener ekipe pionira.

Prilikom zatvaranja turnira predsjednik organizacijskog odbora Memorijala Emil Smeraldo zahvalio je svima na dobro odrađenom poslu, čestitao igračima na fer i korektnoj igri, a posebno zahvalio Općini Kostrena i KD Kostrena.