Kultura

Promocija knjige o Kostreni i “Ljubavna pisma” otvaraju 23. Jesen u Kostreni

Promocijom knjige “Kostrena moje mladosti” dr. sc. Vjekoslava Bakašuna čiji je izdavač Katedra Čakavskog sabora Kostrene, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji,u petak 20. rujna u 20 sati, započinje jedna od najdugovječnijih kostrenskih manifestacija.

Knjiga “Kostrena moje mladosti” vodi nas na jedinstveno putovanje kroz povijest Kostrene, ispričanu kroz autorove osobne doživljaje. Bilježeći vlastiti životni put, autor stvara intimni zapis koji nije samo njegova osobna priča, već i vrijedan dokument o vremenu, ljudima i Kostreni koja mu je duboko u srcu. Ulaz na promociju je slobodan.

U subotu, 21. rujna u 20 sati, na rasporedu je prva predstava, melodrama “Ljubavna pisma” A. R. Gurneya, jedno od najizvođenijih kazališnih djela o ljubavi, nominirano za prestižnu Pulitzerovu nagradu. Ova topla i dirljiva priča o cjeloživotnom dopisivanju Andrewa i Melisse, koja traje već pola stoljeća, ne silazi s pozornica diljem svijeta. U produkciji kazališta Planet Art, u glavnim ulogama nastupit će Slavica Knežević i Marko Torjanac, koji su ujedno redatelji i autori dramaturške prilagodbe predstave. Saznajte kamo će Andrewa i Melissu odvesti njihov slučajan susret nakon godina dopisivanja i jesu li oni još uvijek iste osobe kao iz svojih pisama. Ovaj kazališni klasik osvaja srca publike svojom toplinom, humorom i emocijama koje bude sjećanja na velike, skrivene ljubavi.

Sve predstave 23. “Jeseni u Kostreni”, održavaju se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 20 sati.

Od sada po ulaznice i u Kuću kostrenskih pomoraca

Osim u online prodaji putem stranice ulaznice.hr, ulaznice za predstave Jeseni u Kostreni od sada je moguće kupiti i u Kući kostrenskih pomoraca (Trg sv. Barbare 1, Kostrena), čije je radno vrijeme četvrtkom i petkom od 10 do 18 sati, a subotom od 10 do 17 sati.

Cijena ulaznice iznosi 10 eura, dok je za umirovljenike 6 eura. Ulaznice s popustom za umirovljenike nisu dostupne u internetskoj prodaji. Mogu se kupiti u Kući kostrenskih pomoraca. Ako ulaznice ne budu rasprodane unaprijed, moguće ih je kupiti i na dan predstave, sat vremena prije početka, na blagajni Narodne čitaonice.

Manifestaciju 23. Jesen u Kostreni organizira Centar kulture Kostrena, uz podršku Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji i pokroviteljstvo Općine Kostrena.