InformacijeKostrena

Akcija prikupljanja pomoći stradalima u potresu

Danas smo s tugom i nevjericom svjedočili potresnim prizorima iz Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta čiji građani sada trebaju našu pomoć.
Općina Kostrena, Stožer civilne zaštite Kostrena, Savjet mladih Općine Kostrena i UDVDR Kostrena pokreću akciju prikupljanja pomoći, a Općina Kostrena će i dodatnim sredstvima pružiti potporu u obnovi razrušenih gradova.
Svi koji ste u mogućosti pridružiti se i donirati, prikupljanje pomoći bit će organizirano sutra (30.12.) od 9 do 19 sati i u četvrtak (31. 12.), od 9 do 12 sati na sjevernom ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena.
U ovom času je najpotrebnija konzervirana i nekvarljiva hrana, flaširana voda, higijenske potrepštine i sredstva za dezinfekciju, hrana i pelene za dojenčad, deke, pokrivači, topla odjeća i obuća, vreće za spavanje i šatori.
Hrvatski Crveni križ na svojim je mrežnim stranicama objavio Upute za donacije i pomoć pogođenima potresom u Petrinji i Sisku na poveznici https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom-u-petrinji-i-sisku/10649