Kostrena

Akcija! Snima se!

Od ponedjeljka, 12. do četvrtka, 15. rujna Kostrena će biti jedna od lokacija na kojoj se snima nastavak televizijske serije ”Hotel Portofino”.

Plaža Nova voda na nekoliko će dana postati dio filmskog seta, a za potrebe snimanja na zapadni dio plaže stići će i zanimljiv scenski rekvizit – olupina starog drvenog  broda.

Za potrebe tehničke organizacije snimanja u četvrtak 15. rujna bit će zatvoren dio parkirališta Nova voda, a tijekom samog snimanja serije u periodu između 11 i 24 sata, bit će zatvoren i dio šetnice oko plaže Nova voda kao i plaža Nova voda.

Seriju “Hotel Portofino” kreirao je i napisao Matt Baker, producentica serije je Sarah Forbes Campbell, a sve epizode režira Adam Wimpenny.  Tematski je smještena na talijansku rivijeru u periodu nakon Prvog svjetskog rata koju je, zahvaljujući prirodnim ljepotama i šarmantnom okruženju, uspješno zamijenila Kvarnerska rivijera.

U glavnoj je ulozi Natascha McElhone, a u drugoj sezoni glume i Mark Umbers, Oliver Dench, Louisa Binder, Claude Scott-Mitchell, Carolina Gonnelli, Lily Frazer i drugi.  Na snimanju sudjeluje 135 hrvatskih filmskih djelatnika, a od ukupno 14 voditelja sektora, 13 ih je iz Hrvatske. Na snimanju sudjeluje više od 800 domaćih statista.