Kostrena

Akcija Volim Hrvatsku – volim Kostrenu 2023.

U okviru ekološko-edukativnog projekta „Volim Hrvatsku – volim Kostrenu“ i obilježavanja Dana planeta Zemlje, Turistička zajednica općine Kostrena i ove je godine organizirala podjelu sadnica svim privatnim iznajmljivačima s područja Kostrene.

Od 21. travnja do srijede, 26. travnja, u vremenu od 8 do 15 sati, privatni iznajmljivači s područja Kostrene sadnice mogu preuzeti u prostoru TZO Kostrena, na adresi Kostrenskih boraca 1a.

Nakon brojnih sadnica cvijeća, voćki i maslina, ove godine privatni iznajmljivači imaju prilike okoliš svojih smještajnih kapaciteta dodatno oplemeniti sadnicama lavande i ružmarina kako bi se između ostaloga podsjetilo da su Zemlja i njezini ekosustavi naš dom koji nam omogućuje život, kao i da se upozori na važnost poštivanja prirode.

S obzirom na to da je Kostrena primorsko mjesto Turistička zajednica općine Kostrena odlučila je uz sugestije privatnih iznajmljivača, ali i Osnovne škole Kostrena i Dječjeg vrtića Zlatna ribica kojima su također podijeljene sadnice, nastaviti tradiciju i obogatiti Kostrenu biljkama za primorski kraj.

Kao i svake godine, akcije s održava pod motom: „Va saki kantunić mesto smeća posadimo cvetić!“.