Kostrena

Aktivan vikend: od biciklijade preko kickboxinga do nordijskog hodanja i zdrave tržnice

Subota je dan za sport i odmor! U Sportskoj dvorani Kostrena održat će se Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu, a na prekrasnim kostrenskim i bakarskim biciklističkim stazama pomorska biciklijada.

Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza danas, 14. svibnja, s početkom u 10 sati u Sportskoj dvorani Kostrena održat će se Kickboxing prvenstvo Hrvatske u Full contactu za juniore i seniore te Prvenstvo Hrvatske u Point fightingu za starije seniore i seniorke.

178 natjecatelja iz 44 kluba borit će se u Kostreni zahvaljujući izvršnim organizatorima natjecanja Kickboxing klubu “Bura” iz Kostrene i Kickboxing savezu PGŽ-a.

Pomorska biciklijada

Svi ljubitelji bicikliranja imat će priliku na nov način učiti o pomorstvu našeg zavičaja i to kroz pomorsku biciklijadu. Danas (subota) u 9 sati prijavljuju se i okupljaju sudionici na parkiralištu “kod sidra”, a u 10 kreće se od Paveka i Urinja biciklima prema Bakru.

U Bakru bit će ponuđeni dobro poznati bakarski baškoti te razgled frankopanskog kaštela. Nakon posjeta Bakru vozi se do prepoznatljivih bakarskih vinograda, a potom se uz autocestu dolazi do Škrljeva. Prolaskom kroz Sv. Kuzam i savladavanjem posljednjeg uspona, dolazi se do rimske utvrde na Solinu. Od Solina spušta se do Kostrene kao krajnjeg cilja.

  • RUTA: Kostrena – Paveki – Urinj – Bakar – Takale – Krasica – Škrljevo – Sv. Kuzam – Solin – Kostrena
  • DULJINA: 27 km
  • UKUPNI USPON: 510 m
  • ZAHTJEVNOST: 3/5
  • PODLOGA: 80% asfalt, 20% makadam
  • start: Kostrena (parkiralište „kod sidra“) u 10 sati

Nordijsko hodanje u nedjelju

Još malo pa nestalo – moglo bi se reći za izvrsnu aktivnost “Dani nordijskog hodanja u Kostreni” koja se održava od 20. ožujka do 22. svibnja.

Ove će nedjelje, 15. svibnja rekreacija na otvorenom zahvatiti rutu: Žurkovo (kod JK Galeb) – Lučica Stara voda – Rožići – Žurkovo.

U 10 sati krenut će program na ovoj laganoj stazi dugoj 7 kilometara (cca 2 sata hoda) te će tako sudionici još jednom hodati uz samo more i uživati u prekrasnom ambijentu kojeg nudi Kostrena.

Za prvih 50 sudionika koji se prijave na startu, organizator je pripremio štapove za hodanje, a sudjelovanje u programu i korištenje štapova je besplatno. Program će voditi dva stručna voditelja, a organizator sudionike podsjeća da odjenu sportsku opremu, ponesu zaštitu od sunca i dovoljno tekućine te da u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost.

Manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom.

Za sve programe prijave se primaju neposredno prije početka aktivnosti. Informacije o programima mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na 091/420 0650 te ksr.gorovo@gmail.com kao i u TZO Kostrena na 051/289 207 i tzo-kostrena@ri.t-com.hr.

12. Zelena Kostrena

U nedjelju će se održati 12. izdanje Zelene Kostrene, a kao posebnost ovaj put izdvajamo mladi grašak, prve trešnje te pekmez od jagodica OPG-a E-KOS naše mještanke Željke Egredžije.

Većina sudionika jesu ekološki certificirani uzgajivači i proizvođači, a oni koji nisu, proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke i permakulturne poljoprivrede. Na sajmu će svoje proizvode izložiti 30 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Zagreba, Like, Hrvatskog Zagorja, Slavonije i Dalmacije, te jedan iz Slovenije, a posjetitelji će moći kupiti svježe voće i povrće, prerađeno voće i povrće, mliječne kravlje i kozje proizvode, suhomesnate proizvode, riblje proizvode, med i proizvode na bazi meda, prirodnu kozmetiku, žitarice i proizvode od žitarica, te razne druge proizvode i sadnice.