KostrenaSport

Aktivna Hrvatska poziva na trening u Kostreni

Aktivna Hrvatska s Renatom Sopek, nordijsko hodanje, jahanje i druge aktivnosti u prirodi očekuju nas u nedjelju, 19. ožujka. 

Aktivnosti u prirodi u Kostreni gotovo da ne prestaju tijekom cijele godine, a proljetno otvaranje nove sezone rekreativno sportskih aktivnosti održat će se u nedjelju 19. ožujka. Turistička zajednica općine Kostrena, KŠR Gorovo, Nordic Walking Team Opatija te projekt Aktivna Hrvatska pripremaju program za sve generacije i to u Žurkovu, koje će biti polazište, središnje mjesto te ishodište programa.

Sve započinje u 10 sati programom “Vježbajmo zajedno” kroz koji će se sudionici pripremiti za program pod nazivom “Korakom do zdravlja” – nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene, koji će ponuditi tri moguće rute, sve prema mogućnostima i ambicijama sudionika:

  • ruta 1 Put Mora– Žurkovo – šetnica “Put mora”- Lučica “Stara voda” – šetnica “Put mora” – Žurkovo. Lagana staza dužine 7 km i u trajanju od cca 1:45h hoda
  • ruta 2  staza Kostrenska počivala – Žurkovo – motel Lucija – Crkva sv. Lucije- Rožmanići – Šetnica “Put mora” – Žurkovo. Srednje teška staza dužine 7 km i u trajanju od cca 2h hoda
  • ruta 3 Rimska staza – Žurkovo – motel Lucija – Glavani – Solin – trim-staza – crkva sv. Lucije – Žuknica – Žurkovo. Srednje teška staza dužine 9 km, i u trajanju od cca 2:30h hoda.

Organizator je za sve sudionike programa nordijskog hodanja osigurao štapove, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, a program vode licencirani instruktori nordijskog hodanja.

Sadržaji atraktivni djeci i odraslima

U Žurkovu će sve zainteresirane u terminu od 10:00 – 13:00 sati čekati i sportsko-rekreativna zona za djecu koja će najmlađima ponuditi brojne sportsko rekreativne igre u organizaciji KŠR Gorovo.

Interesantan će biti i poligon streličarstva koji priprema SK Ajkule Rijeka i na kojem će se održati pokazna aktivnosti za djecu i roditelje. Cjelokupni program upotpunit će i rekreativno jahanje konja za djecu i roditelje uz pratnju DJ-a Vedrana te voditelja Dražena Turine – Šajete.

U sve navede aktivnosti zainteresirani se mogu uključiti neposredno na licu mjesta, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na 091/ 420 0650 te putem maila na: ksr.gorovo@gmail.com ili u TZOK na broj 051 289 207 i na mail: tzo-kostrena@ri.t-com.hr.

Aktivna Hrvatska s Renatom Sopek

Ovom izvrsnom aktivnom danu posebnu će dimenziju dati program Aktivna Hrvatska čiji tim poziva sve zainteresirane na jedinstveni trening u Kostrenu. S početkom u 11 sati, u Žurkovu, trening će voditi tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, a sam program pod vodstvom popularne Renate Sopek ponudit će već poznato vježbanje na otvorenom koje, kroz projekt Aktivna Hrvatska, živi svoju jedanaestu sezonu. Program je to pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića i uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Uz svoje partnere organizator priprema osvježenje i još poneko iznenađenje, a svi zainteresirani za trening trebaju se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr.

Pozivamo sve građane Kostrene da nam se pridruže u jednosatnom treningu na kojem ćemo naučiti i savladati nove vježbe. Njima ćemo pripremiti tijelo za treniranje na otvorenom. Ovo je idealna prilika da zimu ispratimo vježbanjem! – izjavila je trenerica Lukrecija Dragić.

Trening će voditi tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, a program Renata Sopek. Aktivna Hrvatska i u jedanaestoj se sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Glavni je stručni partner projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Partner projekta je Podravka, a hidraciju za vježbače osigurava Jana. Partneri projekta su i INA – čista snaga, Mentalni trening, Definicija Hrane i Falkensteiner Resort Punta Skala.

Prema svemu navedenom bit će to sjajna sportsko rekreacijska nedjelja u Kostreni koju nikako ne bi trebalo propustiti. Vidimo se na Žurkovu! – poručuju organizatori.