KaféSport

Aktivna Hrvatska – vježbamo i u Kostreni

Ovog petka svi vježbamo jer u goste nam dolazi tim vodećeg hrvatskog sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska.

Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Trening u Kostreni održat će se uz podršku Turističke zajednice općine Kostrena.

Zajednički trening održat će se u petak, 21. svibnja 2021. na platou Sportske dvorane Kostrena s početkom u 18 sati. 

– Veseli nas trening u Kostreni. To je prvi ove godine koji ćemo održati uz naše prekrasno more. Trening se radi vlastitom tjelesnom težinom, nisu potrebni posebni rekviziti i prilagođen je svima. Nažalost, zbog mjera nam se ne mogu pridružiti svi vježbači koji bi to htjeli, ali važno je da zajednički pokažemo kako odgovorno brinuti o svom zdravlju! – najavio je trening voditelj trenerskog tima Ivan Antunović uz kojeg će vježbati i kineziolozi Iva Lončar, Lukrecija Dragić, Tina Živković i Patrik Kramarić.

Nakon perioda hladnijeg vremena te pandemije koji su nas sve uspavali, nema boljeg načina buđenja organizma od tjelovježbe. U danima pandemije svjesniji smo nego ikada prije koliko su nam važni imunitet i zdravlje, a najbolje ih jačamo upravo kroz redovitu tjelesnu aktivnost.

U skladu s epidemiološkim mjerama, s timom Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pod vodstvom Renate Sopek trenirat će strogo ograničen broj vježbača, koji se prijavljuju unaprijed na sljedećem linku https://www.aktivnahrvatska.hr/lokacije/.