KostrenaSport

Ana Jović – svjetska prvakinja u kickboxingu

S održanog WAKO Svjetskog prvenstva u kickboxingu u Italiji mlada kostrenska sportašica vratila se bogatija za dvije medalje.

Zlatni sjaj medalje svjetske prvakinje u  kategoriji starijih kadetkinja light contact do 55 kg – novi je biser u niski uspjeha mlade Kostrenjanke Ane Jović, članice Kickboxing kluba Sušak. Sa Svjetskog se prvenstva Ana vratila i s brončanom medaljom u kategoriji starijih kadetkinja Point fighting do 55 kg.

Prije nešto malo manje od godine dana Ana se okitila titulom europske prvakinje u light contactu, a u travnju ove godine Općina Kostrena proglasila ju je najuspješnijom kostrenskom sportašicom do 18 godina. Ana ima tek 15 godina, učenica je srednje škole i unatoč svakodnevnim treninzima, uspješno usklađuje školske i sportske obaveze, a titula svjetske prvakinje zasigurno će joj otvoriti još mnoga sportska vrata.

Svoje prve sportske „korake“ Ana je napravila s 8 godina u Kickboxing klubu Bura u Kostreni gdje je vrlo brzo zapažena kao perspektivna sportašica. Iz KBK Bura prelazi u KBK Sušak gdje, zahvaljujući radu s trenerima Brankom Fibingerom i Ivanom Stojanovićem, vrlo brzo napreduje i ostvaruje niz uspješnih sudjelovanja na nacionalnim, a potom i europskim te svjetskim natjecanjima.

Općina Kostrena prati i podržava sportske uspjehe – prije tri godine Ana Jović na prijamu kod načelnika Vranića

Fotografije preuzete s FB-a, RiPortala i Tekliča.