KostrenaSport

Atraktivan sportski vikend u Kostreni

Moglo bi se reći da ovog vikenda svi (sportski) putevi vode u Kostrenu gdje će se održavati tri zanimljiva sportska događaja – u jedrenju, trčanju i nogometu!

Sportski vikend u Kostreni otvorit će manifestacija Galeb Sail&Ski Race u organizaciji Jedriličarskog kluba Galeb i Ski kluba Rijeka. Program počinje u petak na Platku, a potom se u subotu i nedjelju, 2. i 3. ožujka nastavlja u Kostreni, točnije na moru ispred Kostrene, gdje će se održavati dvodnevna regata za klase Šljuka, 420 i Leteći Holandez. U subotu će regata startati u 11 sati dok će u nedjelju start biti u 10 sati. Proglašenje pobjednika predviđeno je u nedjelju oko 16 sati u prostorijama JK Galeb u Žurkovu.

U nedjelju 3. ožujka u Kostreni će se održati peto izdanje međunarodne trail utrke Kostrena Mountain Trail na čijem se startu očekuje više od 100 natjecatelja. Start utrke je u 10 sati na velikom parkiralištu Glavani, a proglašenje pobjednika na istoj lokaciji predviđeno je nakon 13 sati. Sve informacije o utrci mogu se pronaći na mrežnoj stranici organizatora.

Na novom travnjaku malog pomoćnog igrališta u Žuknici u nedjelju 3. ožujka od 9 do 16 sati održavat će se nogometni turnir za dobnu skupinu U-9 pod nazivom Kostrena Cup 2024. na kojem će nastupati osam ekipa uzrasta 2015. godišta i mlađi. Turnir čiji je organizator NK Pomorac 1921, osmišljen je s namjerom da se dodatno obilježi uređenje malog pomoćnog igrališta i s nadom kako će postati tradicija kostrenske škole nogometa.

Sva sportska događaja su pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Turističke zajednice općine Kostrena.