KaféScena

“Bazzar” u Tunelu – glazba koja oduzima dah

Napokon je ponovo oživjela elektronička scena u Rijeci, umrtvljena od lockdowna i zabrana, maski, dezinfekcije i zabrana okupljanja. U riječkom “Tunelu” sredinom rujna jedno je svjetsko, a ujedno i naše kostrensko ime začaralo publiku i klub ispod pruge u Gradu Koji Teče. Naravno, riječ je o Daltonu (Dalton Trance Teleport njegovo je puno umjetničko ime) koji je s kolegama Rokom Pečarićem na bouzoukiju i Goranom Gregurovim na perkusijama teleportirao publiku u druge dimenzije.

Rasplesano od početka

S obzirom na trenutne mjere, ovaj je event morao započeti malo ranije nego što je to uobičajeno u trance svijetu, ali to nije utjecalo na odličan odaziv. Psihodeličnu večer u klubu „Tunel“ započeo je Toma, Daltonov gost s Cresa. Njegova izvedba rasplesala je publiku odmah na početku: ljudi su skakutali s osmjehom na licu i uživali u divnom zvuku deep housea.

Večer je nastavio naš pionir goa trancea koji je svoju izvedbu s kolegama započeo malo laganije. Uz magične i ambijentalne zvukove instrumenata uživalo se u druženju i razgovoru. Atmosfera kakvu je još uvijek teško doživjeti na našem području, nije strana ovom triu. Gosti su se prepustili čaroliji koju su Dalton i ekipa pružili novim glazbenim materijalom pod imenom “Bazzar”. Nakon opuštajućeg uvoda zaigralo se bržim i zaraznim ritmom. Čim se osjetio prijelaz melodije, instinktivno su se pomicali stolovi kako bi se napravilo mjesta za rasplesanu publiku.

https://www.facebook.com/618197418288659/videos/643281986619455

Bez obzira na razliku u godinama, svi su plesali i uživali u zajedničkom iskustvu. Pokreti su preuzeli prostoriju, a sreća se osjetila u zraku. Dredovi, igračke, šeširi i šarena odjeća preplavili su klub. Malo je reći da je bilo čarobno jer na kraju je ipak muzika ta koja povezuje mnoge duše. Stvorila su se nova poznanstva, vjerojatno i velika prijateljstva, a izrazi lica govorili su više od tisuću riječi. Novi Daltonov projekt “Bazzar” stvorio je neopisivu čaroliju zvukova na užitak svima nama koji se prepuštamo glazbi i uživamo u sadašnjem trenutku jer je to ono najvažnije i najljepše što imamo.