Kostrena

Belma Džomba nova ravnateljica Centra kulture Kostrena

Dosadašnju ravnateljicu Centra kulture Kostrena Borku Reljac koja nije podnijela prijavu za novi četverogodišnji mandat na toj će poziciji zamijeniti dosadašnja direktorica Turističke zajednice općine Kostrena Belma Džomba.

Sukladno odredbama Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi, tri mjeseca prije isteka mandata dosadašnje ravnateljice Centra kulture Kostrena Borke Reljac raspisan je javni natječaj za novi četverogodišnji mandat.

Centar kulture Kostrena raspisao je javni natječaj za imenovanje ravnatelja/cu Centra. Nakon što na prvom natječaju nije odabran kandidat, na ponovljeni natječaj koji je trajao do 19. veljače 2024. pristigle su četiri pravovaljane prijave. Odbor za izbor i imenovanje dana 27. veljače 2024. obavio je razgovor sa svim kandidatkinjama nakon čega je sukladno odredbama Statuta Centra kulture i ranije spomenutog Zakona, općinski načelnik dana 28. veljače 2024. donio odluku o imenovanju Belme Džomba za novu ravnateljicu Centra kulture Kostrena. Novoizabranoj ravnateljici mandat od četiri godine započet će 18. ožujka 2024.

Nova ravnateljica i dosadašnja direktorica Turističke zajednice Belma Džomba po struci je diplomirana pravnica, rođena je i živi u Kostreni stoga posjeduje i osobit senzibilitet za povijest i kulturu rodnog mjesta. Nakon dugogodišnjeg rada u medijima stekla je vrijedna iskustva u organizaciji događaja kao i na upravljačkim pozicijama što je čini izvrsnom kandidatkinjom za nastavak uspješnog rada Centra kulture Kostrena i pozicioniranje novootvorenog Interpretacijskog centra Kuća kostrenskih pomoraca u narednom četverogodišnjem mandatnom razdoblju.

Dosadašnjoj ravnateljici Centra kulture Kostrena i dugogodišnjoj djelatnici Općine Kostrena Borki Reljac želimo puno sreće u daljnjem radu, uvjereni da će svaki posao obavljati jednako uspješno i predano kao što je to činila u Kostreni i za Kostrenu.