InformacijeKostrenaMladiŠkola

Besplatan prijevoz kostrenskim učenicima srednjih škola

U školskoj godini 2023./2024. od rujna 2023. do lipnja 2024. učenici srednjih škola imat će besplatan javni prijevoz.

Općina Kostrena sufinancirat će razliku od 25% troška mjesečne karte javnog linijskog prijevoznika KD Autotrolej, svim redovitim učenicima srednjih škola (uključujući i učenike privatnih srednjih škola), koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena, a koji pravo na financiranje troška javnog prijevoza ne ostvarju po nekoj drugoj osnovi. Kako bi se učenicima srednjih škola koji putuju do škole više od 5 km omogućio u potpunosti besplatan prijevoz, 75% troška sufinancirat će Vlada Republike Hrvatske.

Učenici, odnosno njihovi roditelji koji su već dostavili potvrdu o upisu uz zahtjev za izdavanje bona, uvršteni su i na popis koji će se dostaviti Autotroleju radi direktnog izdavanja mjesečnih karti.

Svi koji još nisu dostavili potvrdu o upisu u srednju školu u školskoj godini 2023./2024. to mogu učiniti i elektroničkim putem na e-mail: katarina.zelic@kostrena.hr, kako bi se Autotroleju što prije dostavio ažurirani popis redovitih učenika srednjih škola s prebivalištem na području Kostrene koji ostvaruju pravo na sufinanciranje prijevoza.

Srednjoškolci koji su kupili svoje mjesečne karte bez popusta od 25% mogu zatražiti povrat sredstava u Autotroleju do 20. rujna 2023. uz uvjet da su prethodno dostavili potvrdu o upisu u srednju školu i da se nalaze na popisu učenika s područja Kostrene koji ostvaruju pravo na sufinanciranje.