InformacijeKostrena

Besplatno predavanje za poduzetnike: Kako do novca iz EU fondova?

Što bi sve mogli učiniti uz financijsku pomoć bespovratnih europskih sredstava, pitanje je koje si postavljaju oni poduzetnici koji se još nisu odvažili na prijavu na neki od EU fondova.

Ako ste među njima, svakako se odazovite pozivu na besplatno predavanje u četvrtak 11. travnja u 18 sati, u dvorani Vatrogasnog doma u Pavekima i saznajte informacije iz prve ruke. Prijave su otvorene do 8. travnja, a prijaviti se možete na e-mail: mirela.herman@kostrena.hr

Većina poduzetnika kada i razmišlja o prijavi na neki od europskih fondova zastane već na prvim koracima i samoprocjeni vlastitih kapaciteta.  Upravo u početnoj fazi poduzetnici najčešće odustaju od prijave, a sredstva koja su mogla biti usmjerena na razvoj poslovanja, ostaju neiskorištena.  Na sreću, postoje konzultanti i specijalizirane tvrtke koji mogu pružiti punu podršku prijavi, praćenju i evaluaciji projekata.

Vesna Hajdarević, direktorica je tvrtke Benefit Biro d.o.o. i  konzultantica u području EU fondova i javne nabave s dugogodišnjim iskustvom u prijavi i provedbi projekata, pomažući brojnim poduzetnicima da podignu svoje poslovanje na višu razinu.

 

Na predavanju ćete saznati:

  • koji su natječaji objavljeni, a koji se još planiraju objaviti u 2024. godini i tko su prihvatljivi prijavitelji,
  • kada se i na koji način treba prijaviti
  • koje su prihvatljive projektne aktivnosti i priznati troškovi
  • koliko se trebate angažirati vi oko prijave, a što za vas može učiniti vanjski konzultant ili tvrtka.

Odlučite li se prijaviti na neki od natječaja i koristiti pomoć vanjskih stručnjaka, Općina Kostrena kroz Program poticanja razvoja lokalnog poduzetništva sufinancira troškove izrade projektnih prijedloga za prijavu na nacionalne i europske fondove.

Prije predavanja, predstavnici Općine Kostrena predstavit će mogućnosti koje pruža Program poticanja razvoja lokalnog poduzetništva, a nakon predavanja predviđeno je vrijeme za pitanja i druženje.