KaféKostrenaSport

Biciklisti uživali u vizurama i okusima Kostrene

Uspješno je održana Claustra s okusom soli – vođena biciklistička tura uz prezentaciju OPG proizvoda Kostrene.

U subotu, 29. svibnja 2021. godine u Kostreni je uspješno održana biciklistička tura „Claustra s okusom soli“.

Tridesetak entuzijasta i zaljubljenika u prirodu i bicikliranje, predvođenih vrhunskim  poznavateljima kostrenskih staza iz Promotiv Travel Outdoor i Croatian Backroads agencija, uživalo je u predivnim vizurama Kostrene od mora do rimske utvrde na Solinu.

 

Ova tematska biciklistička vođena tura krenula je s parkirališta preko puta prepoznatljivog kostrenskog simbola – sidra, nastavila dalje prema Pavekima te preko Svete Barbare nastavila prema Soplju i Solinu. Nakon obilaska planirane rute, biciklisti su se s oduševljenjem zaustavili ispred zgrade Turističke zajednice općine Kostrena gdje su ih dočekali pravi autohtoni kostrenski proizvodi.

U ponudi se prvi put našao Drenko – autohtoni kostrenski liker od drena, ali i voćni namaz (pekmez) od drena u kojem su uživali svi posjetitelji. Proizvodi su to kostrenskog OPG-a „E-KOS“ koji se ovim putem predstavio široj publici i ponosno izložio svoje proizvode koji su se mogli i kupiti. OPG „E-KOS“ iz Kostrene nastao je na obiteljskoj tradiciji dugogodišnjeg bavljenja malim gospodarstvom, uz uzgoj i očuvanje autohtonih vrsta voća i povrća do čuvanja sjemena i prerade proizvoda.

Biciklisti iz Kostrene, riječkog prstena, Istre, Slovenije i Zagreba uživali su i u degustaciji kostrenskih maslina, kostrenskom siru s Farme koza Sveta Barbara, domaćem medu Alena Marasa, te naravno nezaobilaznoj slastici na svim kostrenskim manifestacijama – Kostrenskoj torti koju je pripremila slastičarnica Snjeguljica.

Fotografije: Fliker.hr