Kafé

Vozači – uvijek oprezno i odgovorno

Iako ih vozači osobnih automobila ne vole vidjeti u kolonama na autocesti, kamioni, šleperi, dostavna vozila i autobusi – omogućuju nam lakši i ljepši život.

Iako smo već naučeni da smo na začelju Europe po mnogočemu, nedavno objavljene statistike pokazuju da je Hrvatska na 6. mjestu u Europi po kvaliteti cesta, doduše, i sami znamo koliko plaćamo autocestu do Zagreba ili Splita. Međutim, gužve na cestama i velik broj velikih dostavnih vozila ili autobusa na autocestama često izazivaju brundanje i nezadovoljstvo vozača osobnih vozila. Pa ipak, da nema tih kamiona, naše bi trgovine imale prazne police i naši bi životi bili kompliciraniji. 24. rujna obilježava se Dan vozača, a mnogi ga još obilježavaju i 15. siječnja kao spomen na 1960. godinu kada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača tadašnje Jugoslavije.

Statistika Prometne škole u Rijeci

Interes učenika za strukovna zanimanja već je godinama u padu pa se provode mjere poticanja. Prometna škola omogućuje učenicima po završetku srednjoškolskog obrazovanja osposobljenost za vozače C  kategorije (ujedno im se priznaje i B kategorija).

Zadovoljstvo poslom poseban je izazov za vozače koji su u mnogočemu ograničeni. Dugo sjedenje, nepravilni obroci i radne smjene uz stres, neprekidna pozornost i odgovornost nisu najbolji preduvjeti za dobro zdravlje. Osim toga, teški uvjeti rada svih vozača svih kategorija doveli su i do zanimljive činjenice da je u Hrvatskoj osnovan Sindikat radnika digitalnih platformi u cilju poboljšanja radnih uvjeta vozača Ubera i Bolta, dostavljača Glova i Wolta i radnika drugih sličnih digitalnih platformi.
Došli smo na ideju osnivanja sindikata kako bismo udružili radnike i zajednički apelirali na državu i platformu da uvedu promjene. Sindikat je nastao na ideji taksista, proširio se na dostavljače, a želimo se proširiti i na druge digitalne platforme jer je to budućnost poslovanja. – izjavila je Iva Filipović, tajnica novoosnovanog sindikata.

Po kiši, magli, snijegu, poledici ili žegi, danju, noću, blagdanima i praznicima, kad ih njihovi najmiliji najviše žele i kad gotovo svi drugi odmaraju – oni voze. Stoga svim vozačima čestitamo njihov dan uz želju da budu strpljivi, oprezni i odgovorni u vožnji!

Vozačima čestitamo njihov dan