Kostrena

Blagdan je Uznesenja Blažene Djevice Marije

Svim vjernicima čestitamo blagdan Velike Gospe!

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije blagdan je kad se katolički vjernici slave što je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom. To je, kako vjeruju katolici, završnica njezina Bogu predanog života, vrhunac i cilj kojem je okrenuta svaka ljudska egzistencija.

Na blagdan Vele Gospe mise će se održavati u perivoju Majke Božje Trsatske u 6, 7, 8, 9, 10, 11:30 i 18:30 sati. Hodočasničku misu u 10 sati predvodit će provincijal fra Milan Krišto, a središnju misu koja će započeti u 18:30 sati predvodit će riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

Posebna regulacija prometa na Trsatu

U ponedjeljak 15. kolovoza vrijedit će posebna regulacija prometa. Od 6 do 22 sata na snazi će biti zabrana prometovanja Šetalištem Joakima Rakovca, Radićevom ulicom, Ulicom fra Serafina Schöna, Ulicom Drage Šćitara (od raskrižja s Marohnićevom ulicom do Ulice fra Serafina Schöna), Frankopanskim trgom i Ulicom Slavka Krautzeka (od Frankopanskog trga do raskrižja s Marohnićevom ulicom). Sva vozila zatečena na lokacijama gdje je na snazi privremena zabrana, premjestit će specijalno vozilo „pauk“ .

Kao i svake godine, na sam blagdan Vele Gospe bit će pojačane autobusne linije 2 i 8 koje voze prema Trsatu te po potrebi uvedeni dodatni autobusi na relaciji Žabica – Trsat, a vožnja na tim linijama bit će besplatna.