KostrenaOpćina - prijatelj djeceVrtić

Bogat Dječji tjedan u Zlatnoj ribici

Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija posvećena djeci, koja se obilježava još od 1953. godine. Održava se u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Ovogodišnji Dječji tjedan počinje 4. i traje do 10. listopada. U ovom tjednu cilj je što više pažnje posvetiti ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu. U tim se danima organiziraju prigodne igre i stvaralačke aktivnosti djeci i za djecu.

Ove godine Dječji tjedan, osim tema dječjih prava i potreba, obilježit će i Međunarodnu godinu voća i povrća, koju je proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda. Ujedno je ovo prilika za podizanje svijesti o važnosti voća i povrća u prehrani, sigurnosti hrane i zdravlju.

Dječji vrtić Zlatna ribica svake se godine odazove obilježavanju Tjedna, pa su već prvoga dana krenuli s raznolikim aktivnostima u svim skupinama.

Starije skupine djece tjedan su započele ponavljanjem gradiva o dječjim pravima. Izrađivat će plakat na kojem će biti iznesena njihova mišljenja o njihovim potrebama, željama i pravima. Plakate će do kraja tjedna izložiti u svojim prostorijama.

Jedna skupina odlučila je posvetiti Dječji tjedan temi prijateljstva pa su tako crtali svoje prijatelje i sebe te učili pjesmice o prijateljstvu.

Mlađi vrtićarci u tjedan su krenuli zdravo – pripremom voća za ukusni smoothie. Dok jedni vrijedno rezuckaju voće, drugi pomažu jedući ga.

A da se u Zlatnoj ribici redovito brine o zdravlju i aktivnosti djece, dokazuje i redoviti Sportski program “Igrom i sportom u zdravo i sretno djetinjstvo” koji se provodi u gotovo svim vrtićkim skupinama, uz vodstvo kineziologa i odgojitelja skupine.

Dječji tjedan obilježit će se u Kostreni brojnim aktivnostima Dječjeg vrtića Zlatna ribica, Osnovne škole Kostrena, Narodne knjižnice Kostrena i Centra kulture Kostrena.

Također, u ponedjeljak 4. lipnja u 18 sati u predvorju Osnovne škole Kostrena, održat će se sastanak s roditeljima učenika i polaznika vrtića kako bi im se predstavila kandidatura Općine Kostrena za prestižnu titulu „Općine – prijatelja djece“.  Roditelje se želi upoznati s prednostima koje donosi takav status Općine i pozvati ih na suradnju i uključivanje u stvaranje boljih mogućnosti za njihovu djecu u lokalnoj zajednici.