KostrenaOpćina - prijatelj djece

Bogat program dječjeg festivala KaKaO

Nakon prošlogodišnjeg pilot projekta, Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner i ove godine organizira dječji festival na otvorenom – Kostrena kids’ outdoor. Bogat program za djecu od 4 do 14 godina održat će se u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine ispred Sportske dvorane Kostrena s početkom u 10 sati. Ulaz za sve sudionike je besplatan.

Kostrena kid’s outdoor je manifestacija posvećena djeci, njihovom motoričkom, kreativnom, ali i mentalnom razvoju i zdravlju. Cilj projekta je djeci od 4 do 14 godina pokazati kakvim se sve aktivnostima mogu baviti te na koji način aktivno provoditi slobodno vrijeme s vršnjacima. Djeca sve više vremena provode pred ekranima, a cilj ovog projekta je vratiti djecu na igrališta i u prirodu.

Sve aktivnosti vodit će stručne osobe s iskustvom u radu s djecom.

KaKaO aktivnosti

 Školica brdskog biciklizma

Biciklistički klub Team RODEO izradit će poligon za “malu školu biciklizma” na kojem će uživati svako dijete s osnovnim predznanjem vožnje bicikla. Zabave i adrenalina neće nedostajati, a iskusni biciklisti pobrinut će se da sva djeca nauče nešto novo i sigurno prođu poligon. Poželjno je ponijeti vlastiti bicikl, a KEINDL SPORT osigurao je i nekoliko bicikala za korištenje.

Mala škola olimpizma

U suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom mališani će na zabavan i kreativan način doznati gdje i kako su nastale Olimpijske igre, što predstavljaju olimpijski krugovi i što je olimpijski sport. Cilj ove radionice je promicanje sporta i tjelesne aktivnosti, ali i poučavanje o prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i fair play natjecanju.

Edukativne EKO JGL radionice „BEZ MIKROPLASTIKE BEZ BRIGE“

Pažljivim odabirom proizvoda bez mikroplastike, recikliranjem i ponovnim korištenjem uporabnih predmeta izravno utječemo na naše zdravlje, na očuvanje prirodnih resursa i smanjenje količine otpada. Kroz igru i kreativno učenje, edukativne JGL radionice podsjećaju nas na ekološke vrijednosti koje doprinose kvaliteti života.

Radionica modeliranja balona i izrade cirkuskih rekvizita

Kako od duguljastih balona napraviti psa, cvijet, sablju ili nešto drugo? I kako izraditi loptice i poi trakice? Sve će se to naučiti na ovoj zanimljivoj radionici, a sve balone, loptice i trakice koje djeca sama izrade, moći će ponijeti kao uspomenu.

Čitaonica “Pobješnjeli Flegi”

Nakon prošlogodišnje priče “Izgubljeni Flegi” stiže nam njegov nastavak o maci Viki, jednoj lisici i njihovom posjetu veterinaru. Ovu edukativnu slikovnicu  izdala je Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ- “KRAS”.

Čarobne naočale

Kako se ovaj zabavni i kreativni dan održava baš na Majčin dan djeca će se prepustiti  mašti i oslikati svijet koji vide kroz čarobne naočale.

Putujući znanstvenici

Mlađe generacije zainteresirat će se za prirodne znanosti sudjelujući u izvođenju najjednostavnijih, ali i najzanimljivijih pokusa koje mogu ponoviti i kod kuće. Djeca će sama izvoditi eksperimente uz pomoć studenata biotehnologije, a koristeći znanja iz svakodnevnog života doći će do zanimljivih otkrića i zaključaka.

Sportski kutak

Kroz različite poligone i igre, uz sportske rekvizite i prisustvo kineziologa razvijat će se biotička motorička znanja, poticati prirodna kretanja i usavršavati motoričke sposobnosti na zabavan način.

Gumeni dvorac

Ove godine organizatori najavljuju i neizostavan dvorac na napuhavanje u obliku dupina. Osim što će se odlično zabaviti, mališani će moći razviti motoriku, koordinaciju ruku i očiju te spretnost.

Program drugog kostrenskog outdoor festivala za djecu otvorit će predstava Klaun Kinsky, a publiku će kroz program voditi Dražen Turina – Šajeta.

Za ugostiteljski dio zadužen je food truck Capra – Istrian street food.

U slučaju lošeg vremena program će se održati u Sportskoj dvorani Kostrena

 

Sve informacije o programima mogu se pronaći na:
Facebook: Kostrena kids outdoor – KaKaO 2023.
Web: https://sva-lica-platka.eu/kids-outdoor-kakao/