KostrenaOpćina - prijatelj djece

Bogat program i lijepo vrijeme recept su za odličan KaKaO!

Vrijeme je poslužilo organizatore zanimljivog dječjeg festivala pa je trg ispred kostrenske Sportske dvorane bio gotovo premalen za različite sadržaje i brojne sudionike koji su danas došli u Kostrenu na KaKaO.

 Predstava Veseli cirkus Klauna Marka otvorila je ovogodišnje treće izdanje dječjeg festivala KaKaO i nasmijala mnogobrojnu publiku. Nakon predstave mališani su pohrlili u istraživanje svega što su im organizatori pripremili, a pripremili su im puno toga!


Najmlađi su se igrali u svom kutku i uvijek zabavnom gumenom dvorcu. Oni nešto stariji učili su o olimpizmu, isprobavali sportske poligone i štafetne igre te rješavali kreativne zadatke na temu Olimpijskih igara koje im je pripremila Hrvatska olimpijska akademija.


Djecu su zainteresirali i pokusi koje su mogli provoditi s Putujućim znanstvenicima, kreativne eko radionice udruge Žmergo kao i Bolnica za medvjediće koja je imala pune ruke posla. Zanimljiva je bila i glazbena radionica igraonice Lollipop u kojoj su se izrađivali instrumenti od recikliranih materijala na kojima se moglo i zasvirati.


Oslikavanje lica i Čitaonica edukativnih slikovnica „Flegi“, i ovoga puta su bili među popularnijim sadržajima, a ovogodišnji hit bili su radionica oslikavanja kristalima i veliki Medo Štedo koji je itekako uspio zadobiti pažnju malih posjetitelja.

Dobru atmosferu tijekom programa održavao je riječki radijski voditelj i glazbenik Antonio Livaić, a za predah posjetitelja od igre i zabave bila je zadužena kostrenska Pizzeria Savannah.

Smijeh i razdraganost djece kao i velika posjećenost, najveća su pohvala organizatorima i potvrda o važnosti ovakvih manifestacija za najmlađe kojima im se želi omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena, daleko od digitalnih sadržaja i ekrana. Program je bio u potpunosti besplatan.

Organizatori projekta su Turistička zajednica općine Kostrena i Društvo sportske rekreacije Kvarner uz podršku Općine Kostrena, JGL, Decathlona, Erste banke i brojnih drugih partnera i suorganizatora.