Kostrena

Bogat program Uskrsa u Kostreni privukao brojne posjetitelje

Lijepo vrijeme i bogat program na više lokacija, privukli su danas u Kostrenu brojne posjetitelje. U Žurkovu je održan sajam zdrave hrane Zelena Kostrena, a s iste lokacije krenula je i treća organizirana pješačka tura u okviru Dana nordijskog hodanja čiji su sudionici zastali i na degustaciji pince i fritaje ispred Narodne čitaonice.

Na blagdan Cvjetnice u Kostreni se već nekoliko godina održava zanimljiva cjelodnevna manifestacija Uskrs u Kostreni, namijenjena svim generacijama. Najmlađi posjetitelji uživali su danas u igri, zanimljivim radionicama izrade vjenčića od cvijeća i bojenju jaja kao i u druženju s veselim uskrsnim zekom, a posebnu pažnju malih i velikih posjetitelja privukao je prigodan i raskošno uređen fotokutak.

Igru i zabavu pratila je i podjednako bogata gastronomska ponuda, od  fritaje sa šparogama preko odličnih burgera, fritula, vafla kao i omiljenih craftova u što se više nego dobro uklopila i promocija posebnog izdanja Tradicionalne kostrenske kuharice.

Gastro priču Uskrsa zaključila je degustacija najveće pince u povijesti Kostrene koju je izradila lokalna slastičarnica Snjeguljica. Tijekom čitavog dana posjetitelje su zabavljali klapa Baladur i trio Coffee Shop Acoustic, a program su zaključili atraktivni Techno Vikingsi.

Uskrs u Kostreni organizirale su Turistička zajednica općine Kostrena i Općina Kostrena.