Vrtić

Bogata i vedra završnica vrtićke godine

Kraj pedagoške godine DV „Zlatna ribica“ obilježio je na najbolji mogući način: zlatne su ribice napokon slobodno zaplivale na mnogobrojnim izletima, posjetima, druženjima, radionicama i svečanostima.

Brzo smo zaboravili koronu, a još brže organizirali  brojne aktivnosti. Stariji polaznici vrtića i njihovi roditelji ponovno su doživjeli nekadašnje vrtićke dane dok su novije generacije djece i roditelja tek sad upoznale vrtić u pravom značenju.

Najveće nestrpljenje vladalo je prilikom odlaska na izlete, a oni su bili brojni. Posjetili smo farmu magaraca u Šmriki i na Krku, srednjovjekovni dvorac u Istri, Tehnički muzej i ZOO u Zagrebu, upoznali medvjeđu stazu u Brodu na Kupi, vozili se glass boatom u Crikvenici. U posebnom sjećanju svakako će ostati zajednički izlet djece, roditelja i odgojitelja na Brijune te njihovo druženje na ranču konja udruge Pegaz.

Ljetne maškarice na Korzu

Obnovili smo i sudjelovanje na Dječjoj karnevalskoj povorci, ovaj put u ljetnom izdanju. Skupina “Kostrenske maškarice” predstavila se na Korzu uz disco ritam s maskom “DISCO VA KOSTRENE”.

Ovega smo leta maškare dočekali,
va letnjen izdanju va disco se pretvorili!

Poneslo nas ludilo nekih starih vrimena
rock ‘n’ roll, tvist, ples, a ne karantena!

Pa zato homo skupa si
na jedno ludilo 80-tih!

Eko aktivnosti potvrđene dijamantnim statusom

Nakon nekoliko godina obnovili smo status eko vrtića i podignuli Zelenu zastavu povodom stjecanja dijamantnog statusa. Ponosni smo što smo kao prvi eko vrtić u županiji stekli  ovaj značajan status u međunarodnoj obitelji Eko škola. Kao uvod u ovu svečanost pogledali smo predstave prigodne tematike “Keko Eko” i “Zelenu priču” te, naravno, vrijedno čistili šetnicu uz more u akciji “Eko Kostrena 2022”. Da vodimo računa o okolišu, može se vidjeti i na našem dvorištu koje sada krasi cvjetnjak nastao u suradnji s roditeljima na zajedničkoj radionici.

Kao i svake godine, lipanj znači oproštaj od još jedne generacije djece. Ove godine vrtić napušta 50-ak naših najstarijih prijatelja od kojih smo se oprostili završnim svečanostima organiziranim u skupinama Rožice, Sovice i Bubamare. Ispratili smo ih sa željom uspješnog školovanja i nastavka sretnog odrastanja, a nama je vrijeme da upoznamo nove prijatelje koje očekujemo s dobrodošlicom.