Sport

Braća Grego treći na Južnoeuropskom prvenstvu u klasi Šljuka

Iskusni jedriličari Bojan i Vlado Grego osvojili su brončanu medalju na Južnoeuropskom prvenstvu u Monfalconeu u Italiji te tako nastavili nizati uspjehe JK Galeb.

Proteklog je vikenda u talijanskom Monfalconeu održano Južnoeuropsko prvenstvo u jedrenju za klasu Šljuka. Na prvenstvu je nastupila 41 posada iz iz Austrije, Belgije, Brazila, Norveške, Španjolske i Italije kao i četiri hrvatske posade među kojima i braća Bojan i Vlado Grego koji su regatu završili na izvrsnom 3. mjestu.

Od ostalih hrvatskih predstavnika jedrile su posade u sastavu: Mladen Peharda i Anđela Michelli Vitturi (JK Biograd na Moru), Milko Volarić i Dean Pavlak (JK Galeb, Kostrena) te Igor Ružić jr. (JK Galeb, Kostrena) i Slobodan Velikić (JK Jugo, Mali Lošinj).

Vremenski uvjeti dozvolili su organiziranje pet jedrenja, a ne šest  kako je predviđeno klasom, ali i ovih je pet jedrenja omogućilo da se tolerira jedna pogreška, odnosno odbaci najlošiji rezultat. Pobjedu je odnijela belgijsko-talijanska posada u sastavu: Manu Hens i Enrico Michel.

Autor fotografija: Andrea Carloni (Snipe Class).