Kostrena

Brojni radovi za unapređenje komunalne infrastrukture

U tijeku su mnogobrojni radovi čime se nastoji poboljšati funkcionalnost i kvaliteta života u Kostreni, a među njima se posebno izdvajaju radovi na izgradnji vatrogasnog doma te kanalizacije.

U tijeku je provedba nekoliko važnih projekata među kojima je zasigurno najvažniji dovršetak vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Doričići koji će shodno naknadnim zahtjevima dobiti još dva dodatna ogranka, jedan vodovodni za zgradu na lokaciji Doričići 8b i drugi kanalizacijski za zgradu na adresi Doričići 2. Radovi će početi odmah po potpisu dodatka ugovoru između KD Vodovod i kanalizacija Rijeka i izvođača radova.

Novi vodovodni i kanalizacijski ogranak gradi se i u Pavekima na lokaciji nekadašnjeg kampa čime će se stvoriti važan preduvjet za realizaciju projekta Doma za starije i nemoćne osobe u Kostreni.

Kapitalni projekt koji bi trebao biti završen do kraja godine je Društveno-vatrogasni dom u Pavekima na kojem se izvode završni unutarnji i vanjski radovi.

Za najviše mjesec dana trebao bi biti završen i cestovni odvojak koji će spojiti ulice Žarka Pezelja i Šojsku, a tek nešto dalje u Pavekima otvoreno je i novo gradilište kao nastavak razvoja lokalnih prometnica kojima će se kvalitetnije povezati kostrenska naselja.

Tako je kao dio priprema za izgradnju novog vrtića započela izgradnja pristupne ceste s infrastrukturom. Cesta će u budućnosti povezivati Paveke s naseljem Perovići, a infrastruktura će koristiti za potrebe budućeg vrtića.

Nastavljeni su radovi i na lokalnoj cesti u Glavanima ispred zgrade Doma zdravlja gdje se uređuje prometnica, a kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, ova izuzetno frekventna lokacija dobit će nogostup i novi pješački prijelaz.

U skladu sa zahtjevom mještana i povećanim potrebama za parkirnim mjestima, u naselju Maračići izgrađeno je novo parkiralište.