KostrenaOpćina - prijatelj djeceSport

Čak 80 malih jedriličara završilo Školicu jedrenja u Galebu

Dok su neki ovo ljeto uživali u ljetnom besposličarenju, neki su, usprkos ekstremnim temperaturama, pronašli vremena za učenje i treniranje. Riječ je o polaznicima Školice jedrenja koju je jedriličarski klub Galeb iz Kostrene održavao ovo ljeto.

Galebova Školica započela je 26. lipnja, a cilj joj je bio približiti djeci jedriličarski sport, sam klub i njegov način rada, more, prirodu i sve povezano s time. Naravno, osim samog jedrenja u prvom planu bilo je i zabaviti se i ostvariti nova lijepa prijateljstva.

Školica je bila aktivna tijekom cijelih ljetnih praznika, a završila je 1. rujna.  Polaznici su bili podijeljeni na osnovnu i naprednu skupinu. Osnovni tečaj provodio se u jutarnjim satima te je bio namijenjen početnicima bez imalo znanja o jedrenju, dok se napredni tečaj održavao u popodnevnim satima za nešto iskusnije jedriličare.

 

Sa sigurnošću možemo reći da je cilj Školice ispunjen te su djeca stekla vrijedna znanja i sklopila mnoga nova prijateljstva, a potvrđuju nam to i treneri te voditelj.

Najvećim uspjehom smatramo veliki broj odaziva iz tjedna u tjedan te sve veći broj novih članova kluba i stalnih polaznika koji su izrazili želju za natjecateljskim jedrenjem, rekao je Luka Cvitan, voditelj škole jedrenja.

Posebno su u Galebu ponosni na velik broj sudionika, njih čak 80, tim više što među njima nisu bili samo školarci već i hrabri vrtićarci. Osim toga, nakon završene škole jedrenja klubu se zasad priključilo dvadesetak djece koja i nadalje žele sudjelovati u treninzima i učiti o jedrenju.

Treninzi se održavaju od srijede do nedjelje u popodnevnim terminima te nisu obavezni, dok se vikendom održavaju obavezni treninzi u jutarnjim terminima. Djeca koja se sada upišu u klub prvih nekoliko mjeseci treniraju zajedno te ih se nakon toga, ovisno o napretku, uključuje u regate s natjecateljskom ekipom.

Ni jesenski ni zimski period za Galebaše neće biti miran, jer će već sada krenuti s aktivnostima priključivanja novijih polaznika natjecateljskim ekipama te odlazak na prve regate. Također, klub će 16. rujna organizirati regatu za sve polaznike koji su završili školu jedrenja ove godine, a tada će se održati i godišnja čistka plaža oko kluba u što će djeca također biti uključena.