Carpaccio od inćuna

Kada sam prije dosta godina htjela napraviti carpaccio od inćuna, naišla sam na čitav niz recepata vrlo sličnih, ali opet svaki se po nečemu razlikovao. Isprobala sam ih nekoliko, a onda „složila“ svoju varijantu pripreme carpaccia.
Sastojci:
1 kg većih inćuna
Limun
Ocat
Kapari
2 grančice ružmarina
Priprema:
Inćunima odstraniti glave i utrobu, filetirati ih, oprati i iscijediti. Na dno staklene zdjele uliti malo octa i iscijediti malo limuna te slagati inćune, preliti s octom i sokom od limuna i tako dok ne potrošimo svu količinu inćuna. Po vrhu zaliti octom uz dodatak soka od limuna, ali nikako ne smiju „plivati“ u tekućini.
Ostaviti da odstoje u hladnjaku oko dva sata, isprati od octa i limuna, dobro iscijediti te slagati u staklenu zdjelu na čije smo dno stavili malo maslinovog ulja. Svaki red inćuna preliti s malo maslinovog ulja te dodati nekoliko kapara i 2 grančice ružmarina. Pustiti da odstoji u hladnjaku barem nekoliko sati prije posluživanja.