Carpaccio od inćuna
![](https://nasakostrena.hr/wp-content/uploads/2023/09/Carpaccio-od-incuna_7-800x450.jpg)
Kada sam prije dosta godina htjela napraviti carpaccio od inćuna, naišla sam na čitav niz recepata vrlo sličnih, ali opet svaki se po nečemu razlikovao. Isprobala sam ih nekoliko, a onda „složila“ svoju varijantu pripreme carpaccia.
Sastojci:
1 kg većih inćuna
Limun
Ocat
Kapari
2 grančice ružmarina
Priprema:
Inćunima odstraniti glave i utrobu, filetirati ih, oprati i iscijediti. Na dno staklene zdjele uliti malo octa i iscijediti malo limuna te slagati inćune, preliti s octom i sokom od limuna i tako dok ne potrošimo svu količinu inćuna. Po vrhu zaliti octom uz dodatak soka od limuna, ali nikako ne smiju „plivati“ u tekućini.
Ostaviti da odstoje u hladnjaku oko dva sata, isprati od octa i limuna, dobro iscijediti te slagati u staklenu zdjelu na čije smo dno stavili malo maslinovog ulja. Svaki red inćuna preliti s malo maslinovog ulja te dodati nekoliko kapara i 2 grančice ružmarina. Pustiti da odstoji u hladnjaku barem nekoliko sati prije posluživanja.