KreativaKultura

Članice udruge Vali pobijedile na izložbi “Podmorje” u Krku

Keramičke ribe naših Valica Tee Pilepić i Jagode Grgurić osvojile su srca žirija i donijele pobjedu.

U subotu, 26. lipnja 2021. prvi je put održana skupna tematska izložba pod nazivom „Podmorje“ u gradu Krku koju je organizirala Udruga „Rukotvorine Krk“.

Na izložbi u Krku sudjelovalo je dvadesetak izlagača s četrdesetak radova, a uspješno su sudjelovale i članice Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali iz Kostrene: Tea Pilepić, Jagoda Grgurić, Željka Deša, Štefica Milotić, Karmen Grbac, Mira Poklepović i Klara Dolić.

Bez obzira što je tehnika bila slobodna pa su se tako na jednom mjestu mogle vidjeti i šarolike slike podmorja, ribe od filcane vune, fuzija stakla, ipak su se najuspješnijim pokazali keramičari pa je tako pobjeda otišla u Kostrenu za keramičku ribu koju je napravila Tea Pilepić, članica Udruge Vali, dok je drugo mjesto osvojila Jagoda Grgurić, također članica Udruge Vali i također izradom ribe, a treće mjesto osvojila je Sandra Ban.

Izložba je bila jednodnevna i mogli su sudjelovati svi umjetnici i hobisti, neovisno o tehnici i materijalima. Nagrade su bile novčane: za prvo mjesto 1.500,00 kn, drugo mjesto 1.000,00 kn, treće mjesto 500,00 kn te su osigurane pod pokroviteljstvom PGŽ-a i Grada Krka. Žiri je bio u sastavu: Dijana Trtanj,  Leda Tomulić i Igor Gržetić, a nagrade je pobjednicima uručila predsjednica Udruge „Rukotvorine Krk“ Zdenka Doma.

Nadamo se da će se ovaj događaj nastaviti i ubuduće kako bi svi umjetnici, hobisti i kreativci mogli pokazati svoje radove.