Kostrena

Ruža za Dan ružičaste vrpce

Dan ružičaste vrpce obilježit će se 30. rujna u Kostreni ispred trgovačkog centra Plodine od 9 do 12 sati.

Održavanjem ove manifestacije želi se upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke i prikupiti sredstva za rad Udruge Nada – Rijeka koja ženama oboljelim od raka već više od 25 godina pruža psihološku pomoć, edukacije, fizikalnu terapiju i vježbe uz fizioterapeuta.

Mještani koji žele poduprijeti rad udruge moći će se uključiti u akciju kupnjom ruže koje će prodavati volonterke iz Kostrene, članice Udruge Nada u petak od 9 do 12 sati ispred trgovačkog centra Plodine u Kostreni. Zainteresiranima će se dijeliti i promotivni materijali.

Organizator obilježavanja 23. Dana ružičaste vrpce jest Udruga žena operiranih dojki Nada – Rijeka, a manifestacija se provodi u suradnji s Gradom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom i brojnim drugim suradnicima i partnerima.

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, a Nacionalni dan borbe protiv raka dojke u Hrvatskoj se obilježava 7. listopada. Više od 90 % bolesnica s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza bolesti postavi u ranom stadiju. Redovitim pregledom, koji uključuje samopregled, mamografiju i ultrazvučni pregled dojki, rak dojke može se otkriti u ranom stadiju, kada su izgledi za izlječenje mnogo veći.