KostrenaKultura

Dan žena… s karakterom!

U srijedu, 8.3. u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji u 18:30 sati čekaju vas žene s karakterom – Katja Budimčić Sabljar, Iva Pavletić Crnić i Barbara Marot uz moderatoricu Vedranu Lisica Pavlović.

Zanimljivo događanje u Narodnoj čitaonici zamišljeno je kao druženje uz razgovor sa snažnim i odlučnim ženama, cjelovečernja zabava koja će završiti prikazivanjem filma po izboru publike. Naime, kroz razgovor vođen od izvrsne Vedrane Lisice Pavlović, svaka će od tri sugovornice zastupati svoj odabrani filmski naslov te pokušati uvjeriti publiku zašto baš taj film trebaju pogledat na kraju večeri.

A tko su zapravo žene s karakterom s kojima se družimo u srijedu?

Iako inženjerka tehnologije prometa, Katja Budimčić Sabljar za svoj je životni poziv odabrala glazbu i kazalište. Osim što pjeva u operi Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Katja često gostuje na raznim glazbenim festivalima gdje njen specifičan glas nikada ne prođe nezapaženo. Istovremeno, ona je majka i supruga, vedra i pozitivna osoba koja svojim humorom dominira gdje god se pojavi.

Temperamentna radijska voditeljica Iva Crnić Pavletić ove je godine bila nominirana za radijski glas godine, a vjerujemo da će svoju nominaciju potvrditi i u srijedu. Bez dlake na jeziku, iskrena, otvorena i direktna. Nadamo se takvoj Ivi i u Narodnoj čitaonici.

Psihologinja Barbara Marot majka je, kako sama kaže, dvjema malim ženama, a svome mužu partner u životu i poslu. Barbara živi u Kostreni, a u slobodno vrijeme voli dobru hranu, putovanja i rock ‘n‘ roll. Za sebe kaže da nastoji uvijek u drugima vidjeti ono najbolje i uglavnom to uspijeva iz njih i izvući.

Što je zajedničko ovim trima superženama? Što ih povezuje? O ljubavi, poštovanju, doživljaju i još mnogo toga pričat će u srijedu. Uz ovaj trio, smijeh i dobra zabava su sigurni! Ulaz je slobodan.

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Prvi Dan žena obilježen je 28. veljače 1909. u SAD-u.