KostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkola

Delegacija iz Kostrene sudjelovala na 14. Susretu gradova i općina – prijatelja djece

Pod motom „Kultura je hura!“ u gradu Rijeci održan je 14. Susret gradova i općina – prijatelja djece.

Među više od 150 malih i velikih sudionika iz 28 gradova i općina bila je delegacija Općine Kostrena koja ovu titulu nosi od prošle godine. Uz načelnika Općine Kostrena Dražena Vranića i ravnateljicu Centra kulture Kostrena Borku Reljac, u kostrenskoj delegaciji bilu su Raul i Noa iz 6. b razreda iz OŠ Kostrena.

Susret gradova i općina – prijatelja djece godišnja je tematska manifestacija na kojoj se razmatraju različite teme i prezentiraju primjeri dobre prakse od interesa za djecu. Ove godine glavna je tema bila kultura pa su sva događanja i programi prigodno održani u riječkom Art kvartu Benčić, Dječjoj kući, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Palači šećerane.

Organizatori 14. susreta Gradova i općina – prijatelja djece jesu Grad Rijeka i Središnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, a cilj aktivnosti bio je prezentacija najvažnijih postignuća Grada Rijeke u području kulture kao i razmjena iskustva i praksi među općinama i gradovima na pratećim radionicama.

Kostrenski predstavnici: načelnik Dražen Vranić, Raul, Noa i ravnateljica Centra Borka Reljac

Na svečanom otvorenju manifestacije kojom je okrunjen ovogodišnji Dječji tjedan na našem području, u ime organizatora sudionike su pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, dopredsjednica Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i članica Središnjeg koordinacijskog odbora Sanja Škorić te pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

Iako među najnovijim članicama Općina Kostrena iskazala je ambiciju da u dogovoru sa Središnjim koordinacijskim odborom akcije Gradovi i općine – prijatelji djece bude organizator kojeg od budućih susreta gradova i općina – prijatelja djece.