KostrenaMladiOpćina - prijatelj djece

Delegacija Općine Kostrena prisustvovala 15. Susretu gradova i općina prijatelja djece

U petak 22. rujna u Karlovcu je održan 15. Susret gradova i općina prijatelja djecu na kojem je sudjelovala i delegacija Općine Kostrena; Pročelnica Upravnog odjela za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu Iva Mičetić i Viša stručna suradnica za društvene djelatnosti Mateja Alavanja.

Nakon svečanog otvorenja susreta i predstave u Gradskom kazalištu Zorin dom te pozdravnih govora zamjenice gradonačelnika Karlovca Ivane Fočić, dopredsjednice Saveza društava “Naša djeca” Sonje Borovčak, Ivane Juričić iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, ravnatelja Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Momira Karina u novoobnovljenom Kinu Edison održala se panel rasprava za odrasle i šest različitih radionica za djecu. Svima se obratila i dječja gradonačelnica Iva Tomić koja je istaknula da treba obnoviti dječja igrališta. Tema susreta i panel rasprave bila je “Zeleni susreti-učinkovito, digitalno i održivo”, a sudjelovali su gradonačelnik Damir Mandić, ravnateljica Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Kristina Čunović, Selma Šogorić iz Hrvatske mreže zdravih gradova te Robert Vodopić, voditelj Odsjeka za pametni grad.

Susret na kojem je sudjelovalo čak 120 sudionika iz 31 općine i gradova završen je turističkim razgledavanjem grada i posjetom Javnoj ustanovi Aquatika.