Kostrena

Djelatnice Općine Kostrena sudjelovale na 19. Maškaranom ženskom boćarskom turniru

Na 19. Maškaranom ženskom boćarskom turniru u Marinićima sudjelovalo je 12 ekipa iz cijelog Riječkog prstena, među kojima je, po prvi put, bila i grupa Općine Kostrena “Špažićarke”.

Za Špažićarke maskirane u ronioce boćale su djelatnice Općine Kostrena Mirjana Padovan Banić, Martina Zekić, Katarina Zelić, Antonija Mandić i Anita Gregov

Iz TZ-a Općine Viškovo došao je poziv. Spomenula sam to kolegicama i ideja je odmah pala na plodno tlo pa smo istoga dana poslale prijavu. Čak smo organizirale i dva treninga boćanja na boćalištu u Žuknici s profesionalnim boćarima iz Kostrene. S obzirom na to da smo imale malo vremena za osmisliti masku, složile smo se da bi maska ronioca bila odlična ideja jer nam je bila dostupna odmah, a i vezana je uz Kostrenu, podmorje, ronjenje... – ispričala je Mirjana Padovan Banić i dodala: – Bilo nam je odlično, naplesale smo se i nasmijale, prava ženska večer i druženje s odličnim ekipama. Svakako bih pohvalila organizaciju i zahvalila domaćinima na izuzetnom gostoprimstvu.

Najbolje je boćala i pobijedila ekipa Kunpanije z Halubja Črno črjeni šušur dok je Anita Gregov ponijela titulu i pehar za najbolju koštadorku.