KostrenaKulturaZeleni kantunić

Dnevni boravak s Ekoregijom Kostrena

U utorak, 1. lipnja, s početkom u 18.30 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održat će se još jedan iznimno zanimljiv Dnevni boravak.

Ovoga puta svoje aktivnosti i planove predstavit će Udruga Ekoregija Kostrena. Predsjednica Udruge Ljiljana Opančar, uz pomoć ostalih članova, predstavit će čime su se sve dosad bavili te koji su projekti aktivni u tekućoj godini.

Radionice o tradicionalnom vrtlarenju

Udruga se može pohvaliti i nizom radionica koje provode već godinama, a jedna od takvih je i ona gđe Željke Egredžije, dugogodišnje i višestruko nagrađivane vrtlarice i suradnice portala Naša Kostrena, a odnedavno i vlasnice prvog eko OPG-a u Kostreni, koja će izložiti planirane radionice pod imenom “Tradicionalno vrtlarenje u Kostreni”. Kroz radionicu budući će polaznici, a i posjetitelji Dnevnog boravka, imati priliku naučiti koje su to sorte specifične za Kostrenu te kako raditi na njihovom očuvanju.

Bit će prezentirana i radionica izrade macerata i prirodne kozmetike koja se realizira u suradnji s udrugom Eterico, o čemu će više reći Maja Kriška kao članica obje udruge.

Posjetitelji će čuti i o problemima s kojima se Udruga susreće u polju lavande te što se poduzima da bi se isti riješili. Najavit će se i suradnja s udrugom Vali, čiji će radovi krasiti Rasadnik.

Za kraj, predstavit će se još jedan novitet, a to je vrtna kućica koju je donirala INA d.d. u suradnji s Općinom Kostrena, koja je podržala i sufinancirala sve programe Ekoregije Kostrena.

Prvi lipanjski Dnevni boravak zasigurno će privući velik broj posjetitelja ovim lijepim i zanimljivim temama.