KostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkolaVrtić

Najava: Doček Svetog Nikole u Žurkovu

U srijedu 6. prosinca u 10 sati, na Velu rivu u Žurkovo doplovit će sv. Nikola, a kao što to čini već stoljećima, ni ovoga puta neće doći praznih ruku!

Donijet će sa sobom puno radosti, veselja i razdraganih osmjeha, a u njegovoj vreći neće nedostajati niti slatkiša!

Pomagači svetog Nikole ovih dana imaju pune ruke posla, a dolaze iz redova mama, tata, noni, nonića, teti u vrtiću i učiteljica. Svi oni marljivo pripremaju darove koji će naći svoje čizmice i čarapice. Tako je i u Kostreni, a da bi čizmice i čarapice bile pune, pomogla im je i Općina Kostrena.

Nakon dočeka i druženja sa sv. Nikolom u Žurkovu, polaznici Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” i učenici Osnovne škole Kostrena poklone će dobiti u vrtiću i školi.

Ostala djeca s područja Kostrene od navršene 1 do 10 godina života koja ne pohađaju vrtić i školu svoje će poklone moći preuzeti u srijedu 7. prosinca od 9 do 11 sati, u predvorju Sportske dvorane Kostrena (sjeverni ulaz).

Djeca koja ne budu u mogućnosti preuzeti poklon  7. prosinca, moći će ga preuzeti naknadno, u Turističkoj zajednici općine Kostrena do 22. prosinca, u radno vrijeme od 8 do 15 sati.