KostrenaOpćina - prijatelj djeceSport

Dodijeljene nagrade i priznanja kostrenskim sportašima i klubovima

U organizaciji Općine Kostrena održano je proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih klubova u 2020. godini.

Prošlu 2020. godinu obilježila je pandemija koja je onemogućila putovanja i otkazala brojna sportska natjecanja, a prvi put u povijesti sporta otkazane su i Olimpijske igre koje su se trebale održati u Tokiju. 

Malobrojni su sportaši u takvim uvjetima imali prilike trenirati i natjecati se. Unatoč tomu, kostrenski sport i sportaši itekako su aktivni, no zaslužuju našu pažnju i pomoć više no ikad. – istaknuo je u svojem pozdravnom govoru načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić i izrazio nadu kako će ova godina biti godina povratka velikih sportskih natjecanja. Sportašicama i sportašima iskrene čestitke uputila je i zamjenica načelnika Đurđica Matešić Bilobrk.

Čestitke najuspješnijim sportašima

Najuspješniji sportaš do 18 godina je Vito Katnić  iz Karate kluba Kostrena, a najuspješnija sportašica do 18 godina je Ana Jović iz Kickboxing kluba Sušak. Tin i Edo Fike iz Jedriličarskog kluba Galeb najuspješnija su sportska ekipa do 18 godina.

Vito Katnić najuspješniji je sportaš do 18 godina

Najuspješniji sportaš senior je Ivica Dundović iz Športskog ribolovnog društva Kostrena, najuspješnija sportašica seniorka je Ana Petrović iz Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena dok je najuspješnija muška seniorska ekipa posada krstaša Molo longo s kormilarom Rajkom Kujundžićem iz Jedriličarskog kluba Galeb.

Nagrade za doprinos razvoju sporta

Za izniman dugogodišnji doprinos razvoju kostrenskog sporta nagradu su dobili Franjo Živko i  posthumno Ivica Kovačević.

Franjo Živko više od 40 godina aktivan je u kostrenskom sportu: dvanaest godina bio je na čelu Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru, izbornik ženske i muške selekcije saveza Hrvatske na europskim i svjetskim prvenstvima, međunarodni je sudac u udičarenju, predsjednik udruženja ALPE-ADRIA, devet godina predsjednik športske lučice Podurinj, a posljednjih osam godina predsjednik je udruge Športsko ribolovno društvo INA Kostrena.

Ivica Kovačević bio je veliki zaljubljenik u sport, posebice nogomet. Bio je prvi sportski glas Radija Rijeke, uvaženi nogometni i skijaški sudac, sportski komentator, surađivao je i pisao za Večernji list i Vjesnik, a u Kostreni je ostavio poseban trag prateći nogometne utakmice NK Pomorac. Obitelj mu i danas živi u Kostreni.

 Priznanja i zahvalnice za sportska postignuća

Priznanja za sportska postignuća u 2020. godini dobili su Andrea Koraca iz Hrvatskog akademskog odbojkaškog društva Rijeka  i Mark Maglica Jedriličarskog kluba Galeb.

Zahvalnicu Općine Kostrena za sportska postignuća u 2020. godini dobili su Marijana Milić iz Športskog ribolovnog društva Kostrena, Sara Tadej, Leona Lencović, Lucija Lencović, Jakov Tešar, Borna Babić, Lukas Lencović, Leona Baraban, Helena Willheim, Neo Juretić, Mark Miloš iz Karate kluba Kostrena, Frano Gudelj iz Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena, Karlo Ugrin i Barbara Perušić iz Jedriličarskog kluba Galeb te Klub podvodnih aktivnosti Kostrena.