KostrenaMladiSport

Dodijeljene stipendije kostrenskim učenicima i studentima

U školskoj godini 2021./2022. 23 učenika i 40 studenata ostvarilo je pravo na stipendiju Općine Kostrena.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije izostat će tradicionalni čin zajedničkog potpisivanja ugovora, a ugovori o stipendiranju učenicima i studentima bit će dostavljeni poštom.

Za školsku, odnosno akademsku godinu 2021./2022. godinu, Općina Kostrena dodijelila je ukupno 63 stipendije za što je u proračunu osigurano 508 tisuća kuna.

Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvarilo je 17 učenika i 36 studenata. Dodijeljene su i 4 učeničke te 1 studentska stipendija po kriteriju slabijeg imovinskog stanja kao i 2 učeničke i 3 studentske stipendije za deficitarna zanimanja.

Učeničke stipendije iznose 500 kuna mjesečno i isplaćuju se za devet kalendarskih mjeseci. Studentske stipendije iznose 700 kuna mjesečno i isplaćuju se za deset kalendarskih mjeseci. Izdašnijim iznosom stipendiraju se učenici i studenti u kategoriji deficitarnih zanimanja. Stipendiju u iznosu od 900 kuna primaju učenici deficitarnih zanimanja, a stipendiju u iznosu od 1.200 kuna primaju studenti deficitarnih zanimanja  koji studij pohađaju na području Primorsko-goranske županije te 2.500 kuna studenti koji studiraju izvan PGŽ.

Programom javnih potreba u obrazovanju i znanosti u koje spadaju i stipendije, Općina Kostrena nastoji svojim mladima stvoriti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvoj potencijala.

Uz program stipendiranja, Općina Kostrena sufinancira i troškove prijevoza redovnim studentima i srednjoškolcima kojima  i poklon-bonom od 600 kuna pomaže u nabavci udžbenika i drugih potrepština.