KostrenaSport

Drugo izdanje manifestacije Galeb Sail & Ski Race zaključeno bez sportskih rezultata

Zaključeno je drugo izdanje trodnevne sportske manifestacije Galeb Sail & Ski. U odnosu na prošlogodišnje savršene uvjete na Platku i u Kostreni, ove godine organizatori nisu imali sreće s vremenom.

Iznadprosječno topla zima, gotovo u potpunosti bez snijega, najprije je utjecala na otkazivanje planirane skijaške utrke na Platku, a potom su kiša i bonaca obilježili oba dana regate u Kostreni, tako da se nije uspio održati niti jedan plov.

U petak, prvog dana manifestacije, na Platku je umjesto planirane veleslalomske utrke održano tek druženje organizatora i predstavnika natjecatelja.

Sreće s vremenom nije bilo ni na dvodnevnoj regati u Kostreni na kojoj je sudjelovalo deset posada. Iako je regata bila predviđena za klase Snipe (Šljuka), 40 i Leteći Holandez, nepovoljna vremenska prognoza utjecala je na slabiji odaziv sudionika pa se na regatnom polju našlo pet posada u klasi Šljuka i pet posada u klasi 420 iz Galeba i pulske Vege dok sudionika u klasi Leteći Holandez nije bilo.

Nakon višesatnih pokušaja da se odradi barem jedan plov, umjesto podjelom odličja manifestacija je zaključena druženjem u klupskim prostorijama Galeba.

Manifestaciju zajednički organiziraju Jedriličarski klub Galeb, Ski klub Rijeka i Goranski sportski centar pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatskog skijaškog saveza, Hrvatskog jedriličarskog saveza, Općine Kostrena, Turističke zajednice općine Kostrena, Općine Čavle i TZO Čavle. Sponzorsku podršku manifestaciji pružili su Jadrolinija i Specijalna bolnica Medico te donatori vinarije Katunar i Agris.

Galeb Sail & Ski Race nastoji revitalizirati važan dio sportske povijesti našeg kraja, „Jadranski slalom“, popularno skijaško i jedriličarsko natjecanje iz 1981. godine na kojem su nastupali velikani iz skijanja i jedrenja. Unatoč ovogodišnjim nepovoljnim vremenskim uvjetima, svi su složni da je riječ o manifestaciji koju treba nastaviti organizirati i organizacijski unaprjeđivati jer na najljepši način povezuje more i planine i ukazuje na izniman turistički i sportski potencijal naše plavo-zelene županije.