KostrenaOpćina - prijatelj djeceVrtić

Dvije jelkice položene u more u Kostreni

Djeca iz Dječjeg vrtića Zlatna ribica i članovi Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena danas su ispred plaže Lumbertovo položili jelkice u more. U popodnevnim satima održano je tradicionalno polaganje jelkice  i druženje u prostorijama kluba.

Nakon pozdravnog govora predsjednika kluba Josipa Bilića, djeca su okitila jelkicu koju je potom ronilac položio u more ispred plaže Lumbertovo. Uslijedilo je zajedničko druženje u klupskim prostorijama uz toplu čokoladu te podjela prigodnih nagrada.

U popodnevnim satima tradicionalno je, u organizaciji KPA Kostrena, okićena i potom položena u more još jedna jelka. Sudjelovalo je ukupno 16 ronilaca iz kluba, MUP Rijeka, DIP Rijeka, Civilna zaštita Rijeka te Adriatic Cro iz Zagreba. Više od 80 ljudi odazvalo se ovom atraktivnom događanju te učestvovalo u kićenju jelke, a među njima je bio i načelnik Dražen Vranić.

Okupljanje u klupskim prostorijama započelo je u 17 h, nakon čega su se svi prisutni spustili do plaže Lumbertovo gdje su, nakon kićenja drvca, ronioci položili drvce na morsko dno. Nakon polaganja drvca uslijedilo je druženje uz domjenak u klupskim prostorima. – Ovim polaganjem božićnog drvca na morsko dno KPA Kostrena nastavlja svoju dugogodišnju tradiciju koja se pročula i izvan Kostrene te svake godine privuče velik broj sudionika. – zaključio je Hrvoje Franić iz Sportske zajednice Kostrena.