KostrenaKulturaOpćina - prijatelj djece

Edukacija mladih glazbenika u Kostreni – ovoga vikenda održat će se prvo izdanje Glazbenog kampa PIG

Ovoga vikenda, 3. i 4. srpnja, u Kostreni se održava Glazbeni kamp PIG na kojem sudjeluje jedanaest polaznika, koje će podučavati sedam mentora.

Glazbeni kamp PIG, što je skraćenica od Proba Instrument Glazba, osmišljen je kao dvodnevna radionica za polaznike u dobi od 14 do 18 godina koji imaju glazbeno predznanje te sviraju barem jedan instrument ili pjevaju. Cilj je polaznike usmjeriti i potaknuti na međusobno umrežavanje i suradnju, osnivanje benda te osnažiti ih za javne nastupe.

Dvodnevne radionice, koje se održavaju u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, vodit će sedam mentora. Oni će polaznike podučavati sviranju na bubnju, gitari, bas gitari i klavijaturama te pjevanju, kao i okupljanju i funkcioniranju unutar benda te rukovanju opremom i ozvučivanju benda.

Mentori PIG-a

  • Kristijan Kirinčić – bubanj
  • Damjan Brnić – gitara
  • Željko Kirinčić – bas gitara
  • Dorijan Cuculić – klavijature
  • Marina Mrazovac – pjevanje
  • Vanja Kauzlarić – osnivanje benda
  • Davor Pejić – rukovanje opremom

Poseban gost bit će popularni pjevač Dražen Turina Šajeta, čija je uloga da svojim iskustvom i znanjem motivira mlade glazbenike kako da istovremeno svoj glazbeni poziv shvate profesionalno i ozbiljno, ali da pritom istinski  uživaju u stvaranju i produciranju glazbe.

plaža Veli jarak

Po završetku dvodnevnih radionica, mladi će glazbenici oformljeni u dva benda dobiti priliku da stečeno znanje primijene u praksi – koncertom na plaži Veli jarak, pored Jedriličarskog kluba Galeb.

Završni koncert održat će se u nedjelju, 4. srpnja s početkom u 20:30, a u slučaju lošeg vremena, koncert će se održati u Narodnoj čitaonici u Kostreni sv. Luciji.

Glazbeni kamp PIG održava se u suradnji Centra kulture Kostrena, Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji te Udruge Ri Rock. Kamp podržavaju INA i Narodna čitaonica u Kostreni sv. Luciji, a pomoć u promoviranju kampa među mladim glazbenicima pružila je i Srednja glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka.